یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۲
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۷۰۸۴۸
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

اعتماد عمومی به مصرف چای تولید داخلی بازگشته است

رئیس سازمان چای کشور گفت: با حمایت های دولت از کشاورزی چای و چایکاری، اعتماد مصرف کنندگان داخلی به چای تولید کشور بازگشته است.

 محمدولی روزبهان روز شنبه در مصاحبه با نمایندگان رسانه های گروهی استان گیلان در لاهیجان اعلام کرد: با حمایت های دولت تدبیر و امید از صنعت چای علاوه بر رشد و توسعه این صنعت ، روحیه نشاط و امید و اعتماد مصرف کنندگان به مصرف چای داخلی جلب شده است.
وی اظهار داشت: در دو سال اخیر صنعت چای در کشور دوران پر رشدی را پشت سرگذاشته که درصد رشد چای در سال 95 در مقایسه با رشد 33درصدی سال 94 به 60درصد رسیده است.
وی ضریب خودکفایی در تولید چای در سال گذشته را 28 درصد و درسال 93 را 13درصد ذکر کرد و خاطرنشان کرد: در سال 93میزان در آمد چای در شمال کشور 890 میلیارد ریال بود که این رقم طی چند سال اخیر روند افزایش داشت که در سال 94 بیش از یک هزار میلیارد ریال و در سال 95 هم به دو هزار میلیارد ریال رسید.
وی یادآور شد: در دو سال اخیر این روند روبه رشد بوده است و رکورد تولید در هفت سال تولید چای در سال 95 با تولید 131هزار تن برداشت برگ سبز شکسته شد این درحالی بود که در سال های 91 تا 93 روندی نزولی در صنعت چای را گذراندیم.
روزبهان اظهارداشت: چای محصولی اساسی و راهبردی در کشور محسوب می شود و دولت تدبیر و امید در زمینه ساماندهی اقتصاد چای تلاش های قابل تقدیری را بعمل آورده است.
رئیس سازمان چای کشور گفت:نیاز کشور به مصرف چای خشک 110هزار تن در سال برآورد می شود که ارزش اقتصادی آن 600میلیون دلار است ولی ارزش تولید داخلی 150میلیون دلار است و در گذشته برداشت سالیانه چای تا حدود 320 هزار تن برگ سبز بود که حدود 65تا 70درصد نیاز کشور را تامین می کرد.
وی تصریح کرد: بیش از 55 هزار خانوار از طریق کشاورزی چای ارتزاق می کنند و بیش از 180 کارخانه در امرچای سازی فعال هستند که در مجموع از نظر بعد خانوار حدود یکصد هزار خانوار در این صنعت فعالیت دارند که حدود 500 هزار نفر ر ا شامل می شوند و به همین دلیل کشاورزی چای اهمیت زیادی دارد.
وی با اشاره به آمار 25 هزار هکتار باغ چای در کشور یادآورشد: داشتن سرانه باغ چای برای هر کشاورز کاهش یافته است درحالی که هر کشاورز باید حداقل دو هکتار باغ چای داشته باشد تاکار در آن مقرون به صرفه باشد.
روزبهان اظهارداشت: امسال برای اولین بار 140میلیارد ریال تسهیلات یارانه ای برای بهینه سازی دستگاه ها و تجهیزات مدرن از طریق سازمان چای و از محل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای به کارخانه های چایسازی پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه مکانیزاسیون می تواند بین 50 تا 60درصد محصول را افزایش دهد و موجب کاهش هزینه شود یادآورشد: امسال با تسهیلاتی که پرداخت شد 250دستگاه موتور برگ چین یا هرس کن توسط چایکاران خریداری شده است.
وی افزود: طی چند سال اخیر قیمت برگ سبز به ترتیب در سال 93 نسبت به سال قبل آن 50 درصد ، 94 حدود 21 درصد ، 95هم نسبت به سال قبل 12درصد و سال جاری نیز نسبت به سال قبل هفت درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه 180 کارخانه چایسازی در گیلان و مازندران در امر عمل آوری چای خشک فعالیت دارند تصریح کرد: درسال جاری با 156کارخانه چایسازی بابت خرید قیمت تضمینی برگ سبز چای قرارداد بسته می شود.
رئیس سازمان چای کشور اظهارداشت: سال گذشته (سال 95) 170میلیارد ریال به چایکاران شمال تسهیلات پرداخت شد که 110میلیارد ریال آن یک ساله از صندوق حمایت از توسعه صنعت چای و 50 میلیارد ریال هم وام بهزراعی بدون بهره و پنج ساله بابت برگ چینی و هرس پرداخت شده است .
استان های گیلان و مازندران حدود 25هزار هکتار باغ چای دارند که 90درصد این باغ ها در استان گیلان واقع هستند.
قیمت هر کیلوگرم برگ سبز درجه یک چای در سال جاری از سوی شورای عالی اقتصاد کشور 26 هزار و 242ریال و برگ سبز درجه دو 14هزار و 695ریال تعیین و اعلام شده است./ ایرنا
(یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۶) ۱۰:۰۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها