شنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۷:۲۷
سرویس : خدمات بازرگانی و حمل و نقل
کد خبر : ۷۰۴۹۳
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس خدمات بازرگانی و حمل و نقل

مشکل مبادلات بانکی با چین کمتر است/ کالا زیادی برای عرضه در بازار جهانی نداریم

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه فرصت گسترش روابط تجاری ایران و چین وجود دارد، گفت:حجم روابط تجاری ایران و چین در سال 2016 به بالاترین رقم طی بیست و چند سال گذشته رسید اما به دلیل پایین بودن قیمت جهانی نفت ارزش آن در مقایسه با سال 2015 کمتر بود.

مجیدرضا حریری در مورد وضعیت تجارت ایران و چین گفت: رابطه تجاری ایران و چین یک رابطه استراتژیک و اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگر است.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه چین بزرگترین وارد‌کننده نفت، گاز، مواد پتروشیمی و مواد خام معدنی در دنیاست افزود: ایران هم صادرکننده این کالاهاست و همین موضوع تعاملات تجاری بین دو کشور را الزامی می‌کند.

وی بیان داشت: کشور چین به عنوان سازنده تکنولوژی‌های برتر دنیا و اولین صادرکننده این تکنولوژی‌ها به همه دنیاست که ما هم بخش قابل توجهی از لوازم یدکی و تکنولوژی‌های مورد نیازمان را از این کشور وارد می‌کنیم.

رئیس سابق کمیسیون واردات اتاق ایران با بیان اینکه در سال 2016 مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین از نظر وزنی در بیست و چند سال اخیر بیشتر بوده است، گفت: اما از آنجا که عمده صادرات ما به چین نفت و فرآورده‌های نفتی است کاهش قیمت جهانی نفت منجر به کاهش ارزش صادراتی ما به چین نسبت به سال 2015 شد.

حریری بیان داشت: ارزش صادرات به چین در سال 2014 معادل 51 میلیارد و 800 میلیون دلار و در سال 2015 برابر با 34 میلیارد دلار بوده اما در سال 2016 ارزش معاملات تجاری به 31 میلیارد به دلیل کاهش جهانی قیمت نفت کاهش یافت.

وی با بیان اینکه مشکلات روابط بانکی ایران با چین نسبت به سایر کشورها کمتر است، بیان داشت: پیش‌بینی می‌شود در سال 2017 حجم روابط تجاری دو کشور افزایش یابد.

نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه هنوز فرصت‌هایی برای افزایش روابط تجاری با چین وجود دارد، گفت: با رفع مشکلات بانکی قطعا، تعداد بیشتری از شرکت‌های چینی می‌توانند با ایران کار کنند زیرا هنوز برخی از شرکت‌های چینی به دلیل ارتباطات تجاری با آمریکا، در  ارتباط تجاری با ایران محتاطانه عمل می‌کنند.

وی افزود: متاسفانه در تمامی دولت‌ها بخش عمده‌ای از صادرات ما صادرات نفتی و مشتقات آن بوده و برنامه‌ قابل ملاحظه‌ای برای افزایش صادرات غیرنفتی در هیچ‌کدام از دولت‌ها وجود نداشته است.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین بیان داشت: ما کالاهای قابل عرضه در بازار جهانی کم داریم و عمدتا مواد خام صادر می‌کنیم.

حریری گفت: برای اینکه بتوانیم صادراتمان متکی بر نیروی کار و تکنولوژی ایرانی باشد باید تولیدمان در دنیا قابل رقابت باشد در حالی که تولید‌کنندگان ما معتقدند که با توجه به بالا بودن هزینه‌های سربار و هزینه‌های بانکی در شرایط برابر رقابت نمی‌کنند.

وی افزود: بهره‌وری در کشور ما پایین است و همین موضوع باعث می‌شود که ما کالای قابل رقابت در عرصه جهانی نسازیم و با توجه به اینکه تولید‌کنندگان ما از یک حمایت همه جانبه تعرفه‌ای برخوردار هستند بنابراین نمی‌دانند که چگونه در بازارهای جهانی کالا عرضه کنند.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه عمده کالاهای صادراتی ما به عراق و افغانستان صادر می‌‌شود،گفت: این دو بازار هم بازارهای پایداری برای ما نخواهند بود.

حریری با تأکید بر اینکه باید در اقتصاد استراتژی داشته باشیم گفت: اقتصادمان باری به هر جهت است و به صورت روزمره امور اقتصاد اداره می‌شود.

رئیس کمیسیون سابق واردات اتاق بازرگانی ایران گفت: باید در راستای افزایش بهره‌وری و ارتقا وضعیت در ابعاد مختلف اقتصادی عملکرد و کارنامه سازمان‌ها، نهادها و ارگان‌های مسئول توسط سازمان یا نهاد دیگری رصد شود در حالی که این اتفاق تاکنون نیفتاده است./ فارس
(شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵) ۰۷:۲۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها