دوشنبه، ۱ آبان ۱۳۹۶
۰۷:۴۴

حامیان فودنا

یکساله (شهریور94)

آگهی بازرگانی B

آگهی بازرگانی A

پخش و توزیع مواد غذایی میثاق

تبلیغات متنی

مولتی وک خاورمیانه
بهترین راه حل برای بسته بندی محصولات به شما بزرگترین تولید کننده دستگاه های بسته بندی ترموفرمینگ در دنیا تولید کننده ماشین آلات بسته بندی ترموفرینگ ، تری سیلر، فرم شرینک ،مولتی فرش (اسکین) ، توزین اتوماتیک ، کیسه ای ، عمودی ---- ارایه دهنده فیلم های بسته بندی سخت و نرم و اسکین و شرینک شامل: /PE/CPET/PET/OPA/PA/CPP/OPP/PP …
http://www.multivac.ae/
سی دی اطلاعات شرکت های صنایع غذایی
بانک اطلاعات صنایع غذایی ایران شامل بیش از 1200 واحد فعال + اطلاعات کتاب نمایشگاه های اگروفود تهران + شیرینی و شکلات تهران +صنایع غذای استان مازندران - 09212681145
http://www.foodna.ir/

نیازمندیهای صنعتی

همکاری در فروش و بازاریابی
http://www.foodna.ir/fa/home
سالنامه 1395 صنایع غذایی ایران
http://foodna.com/

گفتگو

گفتگو با محمدصادق مروارید، مدیر عامل شرکت نان قدس رضوی:
نان قدس رضوی از گذشته، حس وطعم زیبا و ماندگاری داشته که هنوز برای آحاد زائران رضوی و مسافران مشهد مقدس آشناست، مجمموعه ای که محصول‌هایش در مواردی به ع...
پنج شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۳
 [تعداد بازدید:364]

تغذیه و سلامت

معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان تاکید کرد: تولیدکنندگان مواد غذایی باید سلامت محصولات خود را جدی بگیرند...  [تعداد بازدید:215]
معاون بهداشت وزیر بهداشت از کاهش ۷۵ درصدی سوء تغذیه در کودکان زیر پنج سال ایرانی خبر داد و گفت: تکلیف ما در حوزه سلامت م...  [تعداد بازدید:194]

خبر نمایشگاهی

پیش نشست علمی و تخصصی اولین همایش بین‌المللی فرآورده‌های حلال
حجت‌الاسلام سیدمحمود طباطبایی، دبیر کمیته اولین همایش فرآورده‌های حلال در پیش ن...
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸
 [تعداد بازدید:165]
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران:
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: جشنواره رستوران محبوب گامی برای اهمیت جایگاه ص...
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳
 [تعداد بازدید:135]

یادداشت روز

یادداشت از حجت اله جابری (انصاری)
این روزها به هر وزیر معاون وزیر، مدیر کل یا مسئول دولتی می گویی چه کار کرده ای، ...
چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۹:۲۶
 [تعداد بازدید:577]
یادداشت از مهدی احمدی لفورکی
از دید بسیاری از فعالان صنفی کم‌توجهی به اتحادیه‌ها و اصناف در برنامه ششم توسعه ...
یکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۶ - ۸:۴۸
 [تعداد بازدید:142]
 صفحه ۱ از ۲   ۲   بعدی » 

پربازدیدترین صفحات

استخدام، مواد اولیه، ماشین آلات، صادارت و واردات و انواع نیازمندیهای صنایع غذایی ایران
اعطای نمایندگی انحصاری محصولات غذایی از شرکتهای معتبر بین المللی

جعبه ابزار کاربران


تولید نگهدارنده مواد غذایی از پوست سبز پسته

۰۹:۳۳ (سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۵)
اخبار مرتبط
» ایران در زمینه تولید نهال خرما، گردو و پسته خودکفاست
» خندان اما پرغصه، این است داستان صادرات پسته ایران
» محصولات خام ۱۵ قلم عمده صادراتی ایران/ صادرات پسته 38 درصد رشد کرد

محققان دانشگاه تربیت‌مدرس تهران موفق شدند از ترکیبات مفید موجود در پوست سبز پسته در تولید نگهدارنده طبیعی مواد غذایی استفاده کنند؛ ضمن آنکه این دستاورد در صنایع بهداشتی و آرایشی قابل بهره‌برداری است.

پوست سبز خارجی پسته حدود 10 درصد وزن آن را تشکیل می‌دهد. این میوه سالانه به ‌صورت انبوه در کشور تولید می‌شود و از سوی دیگر طبق گزارش‌های سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد، ایران در سال 2013 به‌ عنوان بزرگترین تولیدکننده‌ پسته در  جهان معرفی شد.

پوست پسته غنی از ترکیبات زیست فعال به‌ ویژه ترکیبات فنولی است که اثرات ضداکسایشی، ضد میکروبی و سلامت‌بخشی آنها تأیید شده است.

دکتر محسن برزگر از اضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس از اجرای مطالعاتی در این زمینه خبر داد.

وی با اشاره به اضافه کردن مستقیم ترکیبات فنولی به مواد غذایی، گفت: اضافه کردن ترکیبات فنولی به مواد غذایی به‌ صورت مستقیم موجب افت کیفی از جمله ایجاد طعم قابض، رنگ نامطلوب و تغییر ویژگی‌های حسی مواد غذایی می‌شود؛ از این رو در این پژوهش سعی شده است با نانوکپسوله این ترکیبات محدودیت‌های موجود در راه استفاده از ترکیبات فنولی موجود در پوست پسته رفع شود.

برزگر با تاکید بر اینکه در این طرح به‌ منظور نانوکپسوله کردن ترکیبات فنولی، از لیپوزوم‌های بر پایه لستین سویا استفاده شد، اظهار کرد: این حامل‌ها به دلیل دارا بودن همزمان خاصیت آب‌دوستی و چربی‌دوستی ترکیبات فنولی را در خود حفظ کرده و آن‌ها را از تغییرات محیطی، شیمیایی و شرایط حاکم بر دستگاه گوارشی حفظ می‌کند.

وی در خصوص برخی از خواص نامطلوب ترکیبات فنولی، توضیح داد: ترکیبات فنولی قابلیت برهم کنش بالایی با دیگر مواد غذایی مانند پروتئین‌ها دارند که این موضوع موجب افت عملکردی این ترکیبات می‌شود. از طرفی قابلیت دسترسی زیستی، حلالیت و پایداری این ترکیبات پایین است و فقط بخش کوچکی از ترکیبات فنولی به دلیل زمان اقامت کوتاه در معده، نفوذپذیری و حلالیت کم در روده،‌ در دسترس باقی می‌مانند.

این محقق اضافه کرد: از این رو به ‌منظور بروز فعالیت ضدمیکروبی و ضد اکسایشی و عملکرد بهینه آن ترکیبات، نیاز به استفاده از غلظت‌های بسیار بالایی از آنها است. یکی از راه‌کارهای غلبه بر این مشکلات، استفاده از فناوری نانوکپسوله کردن و حفاظت از آنها است.

این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: بر این اساس به‌منظور انجام این طرح، ابتدا عصاره‌ پوست سبز پسته با آب استخراج و خالص‌سازی شد. در ادامه پس از تعیین ترکیبات فنولی، فلاوونوئیدی و آنتوسیانین‌های عصاره، لیپوزوم‌ها تهیه شدند.

وی یادآور شد: سپس اثر غلظت‌های مختلف لسیتین و ترکیبات فنولی عصاره بر ویژگی‌های لیپوزوم‌های تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. پس از تعیین ویژگی‌های لیپوزوم‌های تولیدی و انتخاب نمونه بهینه، آزمون‌های تکمیلی بر روی آنها صورت گرفت و در نهایت پایداری نمونه‌ بهینه طی دو ماه نگهداری در دمای 4 درجه‌ سانتی‌گراد با اندازه‌گیری ویژگی‌هایی نظیر اندازه‌ ذرات، PDI و پتانسیل زتا ارزیابی شد.

برزگر با اشاره به نتایج به دست آمده، گفت: نتایج آزمون‌های انجام‌شده نشان داد که ترکیب بهینه دارای یک درصد لسیتین، هزار PPm از ترکیبات فنولی، اندازه ذرات 92.05 نانومتر، PDI 0/119 و پتانسیل زتای منهای 50.1 میلی ولت است.

به گفته وی این پژوهش که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است، علاوه بر صنایع غذایی، در صنایع تولید مواد دارویی و آرایشی بهداشتی نیز کاربرد خواهد داشت.

نتایج این پژوهش که حاصل همکاری دکتر محسن برزگر و دکتر محمدعلی سحری از اعضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و زهرا رفیعی دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه تربیت مدرس است در مجله‌ Food Chemistry منتشر شده است.

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
 
نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  

  

آخرین اخبار