پنج شنبه / ۱۵ آذر ۱۳۸۶ / ۱۲:۴۰
سرویس : خشکبار، حبوبات و تنقلات
کد خبر : ۶۹۳۰
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس خشکبار، حبوبات و تنقلات

مصرف سرانه حبوبات در ایران باید از 10 به 50 کیلو برسد

دبیر یک همایش مربوط به حبوبات گفت مصرف سرانه حبوبات که یکی از اساسی‌ترین مواد غذایی و حاوی غنی‌ترین مواد پروتئینی مورد نیازانسان است، به علت کمبود تولید در کشور از 10کیلوگرم تجاوز نمی‌کند

قربان نورمحمدی" متخصص زراعت و دبیرهمایش ملی‌حبوبات به ایرنا گفت: حبوبات برای فقرا و اقشار کم درآمد جامعه جایگزین گوشت است لذا باید با افزایش تولید و کاهش قیمت آن، مصرف سرانه حبوبات در کشور به رقم منطقی  50 کیلوگرم برسد.

دومین همایش ملی حبوبات ایران روز چهارشنبه با حضور دانشگاهیان و صاحب نظران زراعت و کشاورزی در واحد علوم و تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تهران آغاز به کار کرد.

نورمحمدی خاطرنشان کرد: وزات جهاد کشاورزی باید یک دفتر مخصوص داشته باشد که مقالات و تحقیقات کارشناسان زراعت و کشاورزی دانشگاه ها را به زبان ساده برای کشاوزران تشریح کند، اما متاسفانه دراین زمینه ضعیف عمل می‌شود.

وی گفت: هم اکنون قیمت حبوبات در کشور بالا است و اگر تولید آن در کشور افزایش یابد و ما نیاز به واردات نیاز نداشته باشیم قیمت آن کاهش می‌یابد و این هدفی است که رسیدن به آن همکاری وزارت جهاد کشاورزی با دانشگاه را می‌طلبد.

جهانسوز معاون تولیدات گیاهی وزارت کشاورزی نیز که در مراسم آغاز به کار همایش حبوبات حضور داشت وعده داد که به تحقیقات انجام شده در دانشگاه بها داده شود و همکاری با دانشگاه افزایش یابد.

نورمحمدی در ادامه این گفت و گو خاطرنشان کرد که کشور باید به جایی برسید که مثل هند و پاکستان حبوبات را صادر کند و این توانایی در کشور وجود دارد.

وی گفت در همایش ملی حبوبات  316مقاله پذیرفته شده که به صورت سخنرانی و پوسترارایه می‌شود و تاکید بر آنست که این تحقیقات و مقالات از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای کشاورزان به زبان ساده ترویج شود.

نورمحمدی مدیر گروه تخصصی زراعت دوره دکتری با اشاره به اهمیت حبوبات خاطرنشان کرد که حبوبات منشاء پروتئین هستند و پروتئین‌ها در ساخت سلول‌ها نقش دارند و ژن و دی ان آ افراد از مواد پروتئینی تشکیل می‌شود لذا مصرف حبوبات در سلامت مادر و نطفه و جنین نقش اساسی دارد.

وی گفت: غلات، حبوبات و چربی‌ها سه فاکتور مهم غذایی محسوب می‌شوند لذا در زندگی اقشار کم درآمد جامعه که توانایی خرید گوشت را ندارند نقش اساسی دارد.

"ساسان بابایی" متخصص منابع طبیعی نیز به گفت که حبوباتی مثل نخود، عدس و لوبیا از لحاظ ضرورت و استفاده غذایی بعد از غلات (جو و گندم) در درجه دوم قرار می‌گیرد.

وی افزود از نظر اهمیت غذایی و سطح زیر کشت نیز یکی از خصوصیات خانواده حبوبات، تثبیت نیتروژن در خاک است، لذا اگر به طور متناوب و همراه با محصولات دیگر کشت شود، به نوعی می‌تواند میزان و عملکرد و تولید محصول را افزایش دهد.

رییس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد کاشت متناوب حبوبات موجب کاهش استفاده از کودهای شیمیایی نیتروژنه می‌شود.

بابایی دبیراجرایی دومین همایش ملی حبوبات در پایان این گفت‌وگو خاطرنشان کرد که در این همایش دو روزه  26مقاله به صورت سخنرانی ارایه خواهد شد.

(پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۶) ۱۲:۴۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها