بوته نصرالهپور ، مسئول فنی بهداشتی شرکت فرآوردههای لبنی گلا آمل و مسئول پروژه تولید دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D در مصاحبه با خبرنگار فودنا گفت : غذاهای فراسودمند (functional food ) براساس نیازهای بشر از روبه رشدترین گروههای مواد غذایی به حساب میآیند . " دوغ گرمادیده کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا " هم با سه ویژگی عمده شامل کاهش نمک ، تقویت با ویتامین D و نیز حفظ 70% از ارزشهای تغذیهای شیر جزو غذاهای فراسودمند محسوب میشود .
نصرالهپور
راجع به غنی سازی با ویتامین D در
این محصول گفت : ویتامین D نقش
بسیار مهمی در سلامتی دارد ، جذب کلسیم بدون وجود ویتامینD به سختی انجام میشود . این ویتامین باعث میشود خطر بروز بیماری
قلبی ، بیماری دیابت و بعضی از انواع سرطان و نرمی استخوان کم شده و البته به حفظ
عملکرد مغز هم کمک میکند . این در حالی است که به زعم وزارت بهداشت بیش از 80
درصد مردم کشور با کمبود ویتامین D
مواجه هستند .
وی
افزود : مطابق دستورالعمل غذاهای فراسودمند وزارت بهداشت نیاز روزانه هر نفر به
ویتامین D ، معادل 400 واحد بینالمللی تعیین شده ؛ که
البته به نظر من این میزان را باید در بعضی از مناطق و بعضی از مشاغل بیشتر هم در نظر
گرفت . " دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا " هم به نحوی ظرفیتسازی شده که مصرف
یک لیوان آن میتواند 25 درصد نیاز به ویتامین D
روزانه را تأمین کند .
این
کارشناس به خبرنگار پایگاه خبری صنایع غذایی فودنا راجع به کاهش نمک این محصول نیز گفت : توصیه سازمان بهداشت جهانی و وزارت
بهداشت ایران بر مصرف روزانه حداکثر gr 5
نمک است در حالیکه در کشور ما عملا این مقدار بیش از 2 برابر میباشد و از 10 گرم
در روز فراتر رفته است . مطابق قوانین وزارت بهداشت ایران ، حد مجاز نمک در دوغ
8/0 درصد تعیین شده است یعنی با مصرف روزانه یک لیوان از دوغهای رایج ، حدود
پنجاه درصد از سقف مجاز توصیه شده ، نمک دریافت میشود . به عبارتی نمک داخل دوغ
به عنوان یک عامل منفی در مصرف روزانه و منظم آن به حساب میآید . از ویژگیهای عمده
" دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا " ، کاهش بیش از 50 درصدی
نمک آن نسبت به دوغهای معمولی ، بدون جایگزینی با نمکهای مشابه است لذا به ویژه
برای کسانی که دچار فشارخون بالا و مشکل قلبی و عروقیاند و یا پیشگیری از این
بیماریها برایشان مهم است توصیه میشود که این دوغ را مصرف کنند .
مسئول فنی شرکت گلا آمل یادآور شد : 70 درصد از
محتوی این محصول از شیر تشکیل شده و به
عبارتی حدود 70 درصد از مواد مغذی شیر در این محصول حفظ شده است.
وی
در جمعبندی پایانی اعلام کرد " دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا " به عنوان اولین و در
حال حاضر تنها مجوز دوغ کم نمک از وزارت بهداشت ، نسبت به دوغهای رایج ، 50
درصد نمک کمتری دارد ، 70 درصد پروتئین و کلسیم غنیتری دارد و با مصرف یک لیوان
آن میتوان 25 درصد ویتامینD مورد نیاز روزانه را تامین کرد .