دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۹:۵۹
سرویس : اقتصاد
کد خبر : ۶۷۵۳۹
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس اقتصاد
محمدعلی طهماسبی، معاون وزیر کشاورزی در امور باغبانی در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران مطرح کرد

اتاق های بازرگانی به کمک صادرات تولیدات داخلی بیایند

سال 94 بیش از 250 میلیون دلار، پسته در انواع و اقسام مختلف به کشورهای خارجی صادر شد. به هرحال ایران در پسته در جهان در جایگاه بالایی برخودار است، اما این روزها مشکلات و مسایل مختلفی پیش پای صادرکننده این محصول وجود دارد. مشکلاتی که محمدعلی طهماسبی، معاون وزیر کشاورزی در امور باغبانی آن را در نقدینگی می بیند.

طهماسبی در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران درباره وضعیت پسته در کشور مطرح کرد: برآوردمان این است که امسال در حدود 300 هزار تن تولید پسته داشته باشیم. الان یک مقداری در رابطه با نقدینگی که بخواهند به صادرکننده ها بدهند و جمع‌آوری پسته دچار تنش هستیم.

به گفته طهماسبی پسته یکی از اقلام صادراتی ایران و ارزآوری زیادی برای کشور دارد. او ادامه داد: در حالی که پسته درآمدزایی خوبی دارد، اما اتاق های بازرگانی باید بررسی بیشتری در این زمینه داشته باشند. این در حالی است که هنوز خبری نشده و فقط یک مقدار اتاق بازرگانی کرمان در این زمینه فعال است.

معاون وزیر کشاورزی گفت: حدود 6/1 تا 2 میلیارد دلار درآمد ارزی پسته است. اما برای اینکه پسته جمع‌آوری بشود و قیمت افت نکند باید کمک هایی صورت بگیرد. با توجه به اینکه پسته کار اکثرا قطعات کوچک هستند، وقتی بار روی دست باغدار باقی می ماند همه مجبور هستند که بفروشند. برای اینکه تامین نقدینگی هم واحدشان و هم خانواده‌شان صورت بگیرد. این در حالی است که تقاضا مقدار ثابتی است، اما عرضه به این شکل افزایش پیدا می کند. این اختلاف بین عرضه و تقاضا منجر به کاهش قیمت می شود.

طهماسبی برای حل این مشکل معتقد است: در این زمان بایستی اتاق‌های بازرگانی به میدان بیایند و به این حالت کمک کنند. چون پسته به تدریج صادر می‌شود،؛ در طول سال مقداری از آن صادر می شود و یک مقدار هم از پسته ای که امسال برمی‌دارند در انبار می‌ماند برای سال دیگر و سال بعدش روانه بازار می‌شود.

براساس صحبت های طهماسبی، مشکلاتی هم در زمینه کشمش وجود دارد. او گفت: برآورد ما این است که امسال حدود 200 هزار تن کشمش در کشور تولید می‌شود. آن هم با همان مشکلاتی که پسته دارد. در واقع تولیدات کشاورزی فصلی هستند و بیشتر در یک مدت زمان محدودی جمع‌آوری می‌شوند و باید به فروش برسند و برایشان انبارداری شود.

او همچنین اضافه کرد: زعفران هم تقریبا همین حالت را دارد. برآوردمان این است که امسال حدود 360 تن زعفران در کشور تولید بشود و با توجه به اینکه مسائل اقلیمی مخصوصا آب و خاک وجود دارد روز به روز هم توسعه پیدا می‌کند. چرا که زمانی آب کیفیت یا کمیتش پایین می‌آید، کشاورزان بیشتر تمایل پیدا می‌کنند که محصولات کم‌آب‌بر با ارزش اقتصادی بالاتری مثل زعفران، پسته و ... کشت کنند. خب بایستی برای بازارهای جهانی اینها فکری بشود. اتاق های بازرگانی می توانند در این زمینه پیش قدم شوند و روی صادرات این محصولات بیشتر تمرکز کنند.

او همچنین تاکید کرد: انتظار ما از اتاق‌ها این است که واقعا به این مسائل ورود کنند. به هرحال بیش از 4 میلیون نفر بهره بردار در این بخش فعال هستند. اتاق های بازرگانی باید در زمینه صادرات محصولات این گروه کمک کنند.
(دوشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۵) ۰۹:۵۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها