شنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۵
سرویس : بازار پخش و توزیع مواد غذایی
کد خبر : ۶۶۶۶۱
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس بازار پخش و توزیع مواد غذایی

قیمت جهانی مواد غذایی 0.8 درصد کاهش یافت

شاخص قیمت مواد غذایی فائو (FPI) در جولای 161.9 امتیاز بود که نسبت به ماه قبل از آن 0.8 درصد کاهش داشته است. این مقدار 1.4 درصد پایین تر از ماه مشابه سال 2015 است.

قیمت مواد غذایی در ماه جولای کمی پایین تر آمد. کاهش کلی قیمت موادغذایی بعد از 5 ماه افزایش، نشان دهنده لغزش قیمت در قیمت غلات و روغن های گیاهی است.

قیمت های بین المللی کالاهای اساسی شاهد افت ارزش در ماه جولای بودند. این کاهش پس از 5 ماه متوالی افزایش رخ داده است.

شاخص قیمت مواد غذایی فائو  (FPI) در جولای 161.9 امتیاز بود که نسبت به ماه قبل از آن 0.8 درصد کاهش داشته است. این مقدار 1.4 درصد پایین تر از ماه مشابه سال 2015 است.

علت این کاهش کلی، افت قیمت در غلات و روغن های گیاهی رخ داده است. شاخص قیمت غلات در ماه ژوئن 5.6 درصد کاهش یافته بود. این کاهش به دلیل افت شدید در قیمت ذرت بوده است که به علت آب و هوای مساعد مناطق کلیدی در ایالات متحده، به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده ذرت در جهان رخ بوده است.

قیمت گندم در جولای هم کاهش یافت که به دلیل تدارکات بزرگ جهانی و چشم انداز صادرات فراوان در منطقه دریای سیاه بوده است.

در مقابل اما قیمت برنج افزایش داشته است. این تقویت قیمت به دلیل روند رو به کاهش قابلیت استفاده از برنج باسماتی و برنج دانه بلند بوده است.

روغن های نباتی هم برای سومین ماه متوالی کاهش ارزش داشتند و در این جولای هم نسبت به ژوئن، 2.8 درصد کاهش را تجربه کرده است. این کاهش قیمت به دلیل افت ارزش روغن پالم رخ داده است که قیمتش به پایین تر از 5 ماه گذشته رسیده است. این کاهش هم به دلیل بهبود فصلی در تولید این روغن در جنوب شرقی آسیا همزمان با تقاضای واردات جهانی بوده است.

البته شاخص قیمت مواد لبنی نسبت به ماه قبل 3.2 درصد افزایش یافت. بیشترین افزایش مربوط به قیمت کره بوده است. اما با این حال شاخص قیمت مواد لبنی همچنان پایین تر از مدت مشابه سال گذشته است.

همچنین شاخص قیمت گوشت در ماه مورد بررسی 1.3 درصد نسبت به ماه گذشته رشد داشته است. این مورد هم به دلیل کاهش گوشت خوک برای کشتار در اتحادیه اروپا و کاهش تولید گوسفند و گاو در اقیانوسیه بوده است.

تقاضای بین المللی برای گوشت با وجود حمایت خریدهای چین و واردات پایدار توسط چند کشور دیگر آسیا، همچنان قوی است.
(شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵) ۱۳:۴۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها