پنج شنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۸
سرویس : فرآورده های لبنی
کد خبر : ۶۵۴۹۰
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس فرآورده های لبنی

صادرات محصولات لبنی حدود 640 میلیون دلار برای کشور ارزآوری در برداشته است.

رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی اظهار داشت : براساس آمار گمرک، میزان صادرات محصولات لبنی طی ماه های اخیر با کاهش 6 درصدی همراه بوده است

محمدرضا اسماعیلی مدیر عامل اتحادیه فرآورده های لبنی کشور ؛ با اشاره به تخصیص 200 میلیارد تومان یارانه به صادرات 50 هزار تن شیر خشک اظهار داشت: تخصیص یارانه صادراتی باید زمانی صورت گیرد که سرانه مصرف محصولات لبنی به حد مطلوب رسیده باشد.

وی افزود: در ابتدا لازم است که دولت  یارانه به محصولات لبنی تخصیص دهد تا سرانه مصرف شیر در کشور افزایش یابد و سپس مازاد بر مصرف را به بازارهای هدف صادر کند.

اسماعیلی ادامه داد: دولت برای تخصیص مشوق های صادراتی باید اقدامات اصولی انجام دهد ، به طوریکه در این زمینه با اتحادیه  و تعاونی ها  همکاری داشته باشد و به عبارتی بخش خصوصی را در تصمیم گیری های خود دخیل کند چرا که مشکلات صنایع لبنی مقطعی نیست .


*** کاهش 6 درصدی صادرات محصولات لبنی

همچنین رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی  گفت: بر اساس آمارهای موجود، بعد از حذف یارانه قدرت خرید مردم و تقاضا در بازار تقلیل یافته و از این رو لازم است که در کنار کاهش تقاضای بازار داخلی تمهیداتی برای بازار صادرات اندیشیده شود.

وی با اشاره به اینکه بازار مواد لبنی رکود خاصی را تجربه می کند، گفت: چهار سالی است که صنعت لبنیات شرایط رکود را تجربه می کند چرا که طی این سالها رشد چندانی در سرانه مصرف صورت نگرفته است.

باکری با اشاره به صادرات محصولات لبنی بیان کرد: سال گذشته 359 هزارتن انواع محصولات لبنی به بازارهای مختلف صادر شده که حدود 640 میلیون دلار برای کشور ارزآوری در برداشته است.

دبیر انجمن صنایع لبنی به کاهش میزان صادرات محصولات لبنی طی ماه های اخیر اشاره کرد و گفت: براساس آمار گمرک، میزان صادرات محصولات لبنی طی ماه های اخیر با کاهش 6 درصدی همراه بوده که علت اصلی آن را می توان در افت قیمت بازارهای جهانی و عدم رقابت با رقبا در بازارهای هدف جستجو کد.

وی ادامه داد: در حال حاضر رکود حاکم بر بازار لبنیات موجب شده که صادرات محصولات لبنی با کاهش چشمگیری مواجه شود که در نهایت دامداران با کاهش تقاضای کارخانه های لبنی برای خرید شیر خام روبه رو شدند .

گفتنی است که کاهش میزان صادرات ضرر وزیان دامدار و صادرکنندگان را به همراه دارد.

باکری در ادامه یادآور شد: تخصیص مشوق های صادراتی می تواند در جذب مازاد تولید شیر خام دامداران و افزایش صادرات تاثیر مستقیمی بگذارد.

دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به تاثیر 200 میلیارد تومان یارانه به صادرات 50 هزار تن شیر خشک گفت: با توجه به وجود رقبا در برخی از بازارهای هدف همچون روسیه می توان گفت که بدون تخصیص مشوق صادراتی به سبب افزایش قیمت تمام شده محصولات، امکان حضور در این بازار فراهم نیست .

وی با اشاره به پیش بینی های لازم در خصوص میزان صادرات به روسیه عنوان کرد: تخصیص مشوق 200 میلیارد تومانی صادرات در ظرف کمتر از یکسال می تواند حداقل حدود 500 میلیون دلار ارزآوری صادراتی از بازار روسیه را برای کشور به ارمغان بیاورد این درحالیست که بدون تخصیص این یارانه این امر محقق نخواهد شد./  باشگاه خبرنگاران جوان؛
(پنج شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۵) ۱۰:۴۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها