دوشنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۶
سرویس : فرآورده های گوشتی و پروتئینی
کد خبر : ۶۳۲۵۸
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس فرآورده های گوشتی و پروتئینی

چهار شرط توسعه صادرات محصولات پروتئینی

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با بیان اینکه مصرف سرانه فرآورده‌های گوشتی درکشور پایین است، گفت: به شرط ثبات در کشور تا پایان برنامه‌ ششم توسعه تولید این محصولات به دو میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.

مجید افلاکی در نشست خبری نمایشگاه بین‌المللی و تخصصی محصولات پروتئینی حلال و صنایع وابسته عنوان کرد: طی 90 سال گذشته تغییر و تحولات متعددی در صنایع گوشتی ایران صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در ابتدا شرکت‌های گوشتی کشور کمتر از 12 واحد تولیدی بودند، عنوان کرد: در دوره جنگ تحمیلی این تعداد به 26 شرکت رسید و اکنون 170 شرکت تولیدی انواع فرآورده‌های پروتئینی در ایران در حال فعالیت هستند.

افلاکی ادامه داد: محصولات پروتئینی ایران از نظر کمیت و کیفیت در آسیا و شمال آفریقا رتبه یک را دارند.

وی با بیان اینکه تولید ین محصولات پس از جنگ تحمیلی از حالت فرآورده‌های سنتی خارج شده است، افزود: این محصولات علاوه بر سوسیس و کالباس، انواع ناگت‌ها، همبرگرها و کوردن‌بلو و غیره را در سبد خود جای داده‌اند.

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به برگزاری این نمایشگاه در سال آینده گفت: تامین فرآورده‌های گوشتی در ایران صرفا برای صادرات به کشورهای منطقه نیست بلکه برنامه‌ریزی به صورتی است که بتوانیم مجموعه‌ای از کشورها را تحت‌پوشش خود قرار دهیم.

به گفته وی، کمیت مناسب و کیفیت قابل قبول براساس استانداردهای جهانی همچنین قیمت و عرضه مناسب در کشور چهار عنصری است که برای توسعه صادرات محصولات پروتئینی در بازارهای جهانی مدنظر قرار داده شده است.

افلاکی تاکید کرد: در سال 1391 میزان تولید انواع فرآورده‌های گوشتی براساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران 500 هزار تن بوده اما مصرف سرانه داخلی کشور در مقابل این میزان تولید بسیار پایین بوده است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه افزایش ظرفیت نسبی ما در تولید فرآورده‌های گوشتی مدنظر قرار داده شده است.

افلاکی بیان کرد: اگر سرمایه‌گذاری مناسب در این زمینه صورت گیرد نه تنها تولیدات به یک میلیون تن خواهد رسید بلکه به شرط ثبات تا پایان سال برنامه توسعه ششم به دو میلیون تن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه فرآورده‌های گوشتی 16.6 درصد از ارزش افزوده صنعت را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: امکانات سرمایه‌گذاری پس از پایان تقریبی تحریم‌ها خط جدیدی را در مقابل صنایع کشور به‌خصوص بخش فرآورده‌های گوشتی فراهم کرده است.

در ادامه نیز هرمز مهبد - دبیر اجرایی این همایش - گفت: جذب تولیدکنندگان معتبر ایرانی و بین‌المللی جهت کمک به به‌روز شدن این صنعت در داخل کشور از اهداف نمایشگاه بین‌المللی محصولات پروتئینی حلال است.

وی افزود: در ایران تعداد گیاهخواران محدود و همچنین از قدیمی‌ترین کشورهای منطقه است که در زمینه تولید محصولات پروتئینی بوده است.

مهبد ادامه داد: بیشترین تعداد تشکل‌های صنفی و کارخانجات تولیدی نسبت به سایر کشورهای همسایه در ایران وجود دارد و همچنین بیشترین میزان صادرات محصولات پروتئینی نیز نسبت به سایر کشورهای خاورمیانه متعلق به ایران است.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه تنها نمایشگاه تخصصی حلال در جهان است، تصریح کرد: این نمایشگاه دربرگیرنده هر دو بخش صنعت و محصولات پروتئینی بوده است.

او خاطرنشان کرد: کلیه تولیدکنندگان، سازندگان انواع ماشین‌آلات مرتبط با صنعت، سازندگان انواع یخچال، ماشین‌های حمل و سیستم حمل‌ونقل و انبارداری، سازندگان تجهیزات فروشگاه‌های پروتئینی و ارائه‌دهندگان صنعتی و فروشگاهی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت./ ایسنا
(دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴) ۱۳:۲۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها