چهارشنبه / ۹ دی ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۷
سرویس : آرد و غلات، مواد نشاسته ای
کد خبر : ۶۲۵۱۲
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس آرد و غلات، مواد نشاسته ای

پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است

مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.

ضرغام فولادوند  درباره استفاده برخی واحدهای نان صنعتی از امکانات دولتی و گرایش به سمت تولید نان شیرینی و عرضه محصولات با بالاترین قیمت ها افزود: ممکن است برخی واحدهای پنج تنی مجوز پخت نان ماشینی گرفته باشند اما خودسرانه تغییر کاربری داده و نان شیرینی تولید می کنند که اقدام آنها غیرقانونی است و باید توسط اتحادیه پیگیری شود.
وی توضیح داد: منظور از نان صنعتی، نان های حجیم و نیمه حجیمی که توسط دستگاه های استاندارد به شکل کیفی و سالم تولید می شوند؛ درواقع نان ماشینی جزء نان های صنعتی نیست و آنها مجوز خود را از وزارت صنعت دریافت می کنند. همچنین نان های حجیم ونیمه حجیم براساس قطر به میلی متر تعریف می شوند.

** مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی
این مقام مسئول با بیان اینکه نان صنعتی تضمین کننده سلامت، کیفیت و کاهش ضایعات و هزینه هاست، افزود: هم اکنون تولید کیفی و مصرف نان صنعتی در کشور با مشکلات فرهنگی مواجه است؛ تلاش داریم با برگزاری دوره های آموزشی برای تولیدکنندگان و همکاری با رسانه های جمعی، به افزایش مصرف و عرضه نان های صنعتی در مراکز خاص کمک کنیم.
فولادوند یادآورشد: در سال 1386 برخی تولیدکنندگان نان صنعتی مجوز ساخت ظرفیت بالای 20 تن را دریافت کردند که هم اکنون تعداد آنها در کشور به 28 واحد رسیده است؛ بخشی فعالند و بخشی به دلیل وجود مشکلات، در دست احداث هستند.
وی گفت: به دلیل وجود تحریم ها و شرایط اقتصادی، واحدهای صنعتی دارای ظرفیت بالای 20 تن با مشکلات عدیده ای از جمله نوسانات نرخ ارز، معوقات و استمهال بانکی و اجرایی نشدن بخش هایی از قانون هدفمندی یارانه ها مواجه اند که ما به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران، ظرفیت تولید روزانه اسمی واحدهای نان صنعتی کشور را 1365 تن برشمرد و اضافه کرد: روزانه آمار تولید و عرضه واحدهای نان صنعتی فعال در کشور توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران رصد می شود اما نظارتی برواحدهای آزاد نداریم.
به گفته فولادوند، برخی واحدهای تولید نان صنعتی زیر 20 تن از وزارت صنعت مجوز دریافت می کنند که البته از طریق شرکت بازرگانی دولتی ایران به بانک های عامل همچون تجارت، مهر اقتصاد و کوثر معرفی می شوند.

** پیشنهادی برای حمایت مالی از تولیدکنندگان نان صنعتی
وی به پیشنهاد جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران برای کاهش ظرفیت واحدهای تولید نان صنعتی در کشور اشاره کرد و گفت: برای حمایت مالی و بکارگیری از ماشین آلات داخلی برای تولید نان صنعتی در کشور، بتازگی برخی طرح ها از جمله کاهش ظرفیت 20 تن به بالای پنج تن واحدهای نان صنعتی تهیه و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارائه شده تا در صورت تصویب و تخصیص اعتبارات، این امر عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: زیرا تولیدکنندگان نان صنعتی با ظرفیت بالای 20 تن امکان بازپرداخت از وام های کلان را ندارند.
به گفته مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران، هنوز بودجه ای از سوی سازمان مدیریت برنامه ریزی کشوربه این بخش اختصاص نیافته است تا بتوان کارخانجات را فعال و مجوزهای جدید صادر شود.

** نظارت بر عملکرد، وظیفه دو سازمان تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار است
فولادوند ادامه داد: واحدهای نان ماشینی که از دولت امکانات گرفته اما برای خود ساخت و ساز دیگری داشته اند ربطی به تولیدکنندگان نان صنعتی ندارد.
وی افزود: کنترل و بازرسی بر چگونگی عملکرد واحدهای نان سنتی، صنعتی و حجیم و نیمه حجیم برعهده سازمان تعزیرات، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد تنظیم بازار و اتحادیه های مربوطه است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش مهدی خان محمدی رئیس انجمن نان های صنعتی استان تهران درباره تعیین تکلیف اراضی واگذار شده به واحدهای تولیدی نان صنعتی در سال های گذشته گفته بود: یک زمانی برای واحدهای تولیدی پنج تنی نان صنعتی، دولت کمک و تسهیلاتی ارائه داد به طوری که متقاضیان، زمین رایگان و تسهیلاتی برای ساخت و ساز دریافت کردند و در همین زمینه، زمین شهری نیز همکاری های خوبی در این بخش داشت.
وی ادامه داد: همچنین متقاضیانی که دارای زمین بودند نیز توانستند بدون پرداخت عوارض به شهرداری، تسهیلاتی را برای ساخت و ساز واحدهای تولید پنج تنی نان صنعتی دریافت کنند اما متاسفانه تسهیلات دریافت شده در اراضی تعیین شده هزینه نشد و یا با تغییر کاربری واگذار شد.
خان محمدی افزود: ممکن است در هر طرحی تقلب هایی انجام شود تا به شکل درست اجرا نشود؛ براین اساس مکاتباتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم تا در نهایت دولت در این زمینه پاسخگو باشد.
رئیس انجمن نان های صنعتی استان تهران افزود: اتحادیه نانوایان نیز در این زمینه خواهان پیگیری و تعیین تکلیف وضعیت زمین های واگذار شده برای تولید واحدهاهی پنج تنی تولید نان صنعتی است.
وی درباره احداث واحدهای 20 تنی نان صنعتی نیز گفت: در این طرح نیز قرار بود 10 واحد نان سنتی تجمیع و به یک واحد 20 تنی تبدیل شود؛ معتقدیم این امر سبب افزایش تجدید نظارت ها و ارتقای کیفیت نان می شد اما متاسفانه این طرح نیز با مشکلاتی همراه بود./ ایرنا
(چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴) ۰۹:۵۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها