دکتر «یوسف پریدار» ، اظهار کرد: مدیریت آشپزخانه بیمارستان نظام مافی توسط پیمانکار و با نظارت کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه شبکه بهداشت فعالیت میکند و کارشناسان شبکه دامپزشکی نیز حسب وظیفه بر توزیع و عرضه مواد خام دامی نظارت دارند که این روند، سردخانه آشپزخانه بیمارستان را نیز در بر دارد.
وی افزود: محموله گوشت تاریخ مصرف گذشته به میزان 232 کیلوگرم در شیفت شب 11 آبان توسط پیمانکار وارد سردخانه شده و در صبح 12 آبان توسط بازرسان شبکه بهداشت و دامپزشکی کشف و ضبط و صورتجلسه شد که در همین رابطه، بازرسان تقدیر شدند.
پریدار ادامه داد: با اقدام به موقع بازرسان، گوشتهای تاریخ مصرف گذشته از دسترس خارج و به هیچ عنوان وارد فرآیند طبخ نشد و تمامی مستندات آن نیز موجود است بنابراین استفاده از گوشتهای تاریخ مصرف گذشته جهت تغذیه بیماران که در خبر آن خبرگزاری درج شده است؛ به شدت تکذیب میشود.
وی گفت: قطعاً با متخلفان ورود گوشتهای تاریخ مصرف گذشته به سردخانه آشپزخانه مطابق مقررات برخورد قانونی و نسبت به اخذ خسارتهای مالی و حیثیتی وارده به شبکه بهداشت و درمان شوش اقدام خواهد شد. ضمن آن که خبرنگار آن خبرگزاری میتوانست با یک تماس ساده با مسئولان امر، حرفهایتر عمل کند. ایشان به دلیل عدم اطلاع از فرآیند بازرسی و تشدید نظارتی که بر طبخ حاکم است، با درج عجولانه خبر موجب تشویش اذهان عمومی شده است و در این رابط دقت و صحت خبر را فدای سرعت کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ما در بیمارستانها تیم بازرسی تعریف شدهای شامل کارشناس تغذیه و کارشناس بهداشت محیط داریم که بهصورت روزانه روی عملکرد پیمانکارانی که وظیفه تهیه و طبخ غذا را دارند، نظارت میکنند و بر اساس همین وظیفه نظارتی، هر مورد مشکوک یا دارای تخلف را صورتجلسه کرده و از پروسه طبخ مواد غذایی و رسیدن به میز غذای بیمار و پرسنل جدا میکنند.
پریدار ادامه داد: این روند بهصورت روزانه انجام میشود و در همه جای کشور رایج بوده و مخصوص ما نیست. موضوعی که اختصاصاً در این خصوص اتفاق افتاده، شتابزدگی در اعلام موارد تخلف بوده و امور روزمرهای که توسط کارشناسان انجام میشود، رسانهای شده و موجب ایجاد شائبه در ذهن مردم شده و بسیاری از اطلاعات آن نیز، نادرست بوده است.
وی تصریح کرد: دو مورد از نادرستترین اطلاعاتی که در این خصوص به کار برده شده، عنوان «تغذیه بیماران با گوشت فاسد» بوده که هر دو کلمه اشتباه است و اصلاً این مواد پروتئینی وارد سیکل تغذیه بیماران نشده بود. دوم اینکه اصلا گوشت فاسدی در کار نبوده است. آنچه بوده 176 کیلوگرم مرغ و 38 کیلوگرم گوشت بوده که تاریخ مصرف این مواد گذشته بوده است و تعریف تاریخ گذشته و تعریف فاسد از نظر ما دو تعریف مختلف است./ ایسنا