سه شنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۹
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۶۰۱۵۸
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس تغذیه و سلامتی

گواتر شایع ترین عارضه کمبود ید

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، ریز مغذی ید را از عناصر شیمیایی مورد نیاز بدن و کمبود آن را از مشکلات مهم بهداشتی بیان کرد.

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر محمد کاظم زاده مهمترین نقش ید را شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی عنوان کرد و گفت: هورمون های تیروئیدی برای رشد، کار کرد دستگاه عصبی، انجام سوخت و ساز بدن و تولید گرما و انرژی مورد نیاز است.
وی با تاکید بر لزوم تامین ید مورد نیاز بدن افزود:تامین این ریز مغذی همچون کلسیم ، روی و آهن ضروری است و کمبود آن مشکلات مهم بهداشتی را بوجود خواهد آورد.
دکتر کاظم زاده کودکان،افراد در سن بلوغ، زنان باردار، شیرده، ساکنان مناطق کوهستانی را از افراد در معرض خطربرشمرد.
وی گواتر را از شایع ترین عارضه کمبود ید بیان کرد و گفت: گواتر به معنی بزرگ شدن غده تیروئید در جلوی گردن است و کم کاری آن باعث عقب ماندگی ذهنی و جسمی در کودکان می شود.
دکتر کاظم زاده سقط جنین، مرده زایی، لوچی چشم، کری و لالی را از دیگر  عوارض کمبود ید نام برد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، تامین ید از طریق آب و مواد غذایی را مناسب ترین راه پیشگیری از کمبود ید بیان کرد و افزود:  استفاده از نمک ید دار بهترین و در دسترس ترین ماده‌ای است که می تواند ید مورد نیاز بدن را تامین کند.
وی توجه به بسته بندی نمک و کلمه ( ید دار )، در هنگام خرید، قرار ندادن نمک ید دار در معرض نور مستقیم خورشید و یا رطوبت،  نگهداری آن در ظرف های درب بسته و بدون منفذ شیشه ای، پلاستیکی یا چوبی و استفاده از نمک های ید دار تصفیه شده را از نکات مهم در نگهداری و مصرف نمک یددار بیان کرد.
(سه شنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۴) ۱۰:۲۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها