یکشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۳:۳۴
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۶۰۱۰۰
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

عامل تعیین‌کننده قیمت ماهی در بازار چیست؟

مدیر شیلات استان زنجان گفت: دولت در تعیین قیمت ماهی دخالت نمی‌کند و فقط تقاضای بالای بازار، تعیین‌کننده قیمت آن است.

محمود صیادبورانی اظهار کرد: خوشبختانه زنجان قطب تولید ماهیان سردآبی در کشور است و یکی از عوامل آن را می‌توان اجرای طرح‌های آبزی‌پروری ساده و متنوع دانست، در واقع با اجرایی شدن این طرح‌ها کسانی که مشکل دریافت تسهیلات داشته و از سرمایه کمی برخوردارند می‌توانند با ساخت استخرهای خاکی به فعالیت‌های آبزی‌پروری مبادرت ورزند.

این مسئول ادامه داد: به عنوان مثال، هزینه ساخت یک استخر خاکی با متراژ 300 مترمربع 40 میلیون ریال است، ولی یک استخر بتونی با همین مساحت برای ساخت به 400 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد، این در حالی است که زنجان جزو اولین استان‌هایی است که پرورش ماهی با ساخت استخرهای خاکی را امکان‌پذیر ساخت، البته میزان تولید در واحد سطح استخرهای خاکی نصف استخرهای بتونی است و علت آن را می‌توان اطمینان خاطر از کاهش ریسک تولید عنوان کرد؛ چرا که آبزی‌پرور می‌تواند حتی با تجهیز استخر خاکی خود میزان تولید ماهی را با استخرهای بتونی یکسان کند.

وی افزود: علاوه بر راه‌اندازی استخرهای خاکی، تنوع مزارع پرورش ماهی از جمله وجود استخرهای مداربسته که تجهیزاتش با علم روز دنیا برابری می‌کند، پرورش ماهی در قفس برای سدهای بزرگی مثل گلابر و خندق‌لو نیز از دیگر مولفه‌هایی است که زمینه موفقیت استان زنجان در پرورش ماهیان سردآبی را فراهم می‌کند. همچنین خوشبختانه هیچ یک از مزارع پرورش ماهی اطراف رود قزل‌اوزن منبع آبی مشترک نداشته و فرآیند تصفیه را به خوبی اجرا می‌کنند، به همین خاطر ماهی‌های تولیدی سطح استان امسال از شر بیماری‌های ویروسی که در 18 استان خسارات هنگفتی وارد کرده، در امان بودند.

صیادبورانی تصریح کرد: همه این موارد دست به دست هم داده است تا ماهی‌های پرورشی استان زنجان کیفیت و کمیت قابل قبولی داشته و بتواند جایگاه مطلوبی در بازار پیدا کند، به علاوه از آنجایی که دولت در تامین نهاده برای آبزی‌پروران نقشی ندارد نقش مستقیمی نیز در تعیین قیمت آن نداشته و تنها نیاز و مطالبه بازار است که قیمت آن را تعیین می‌کند، به همین خاطر نمی‌شود قیمتش را کاهش داد؛ چرا که زنجان علاوه بر نیاز بازار خود، بازار استان‌های هم‌جوار را هم پوشش می‌دهد. مثلاً پارسال زنجان 53 درصد از محصولات تولیدی خود را به سایر استان‌ها از جمله تهران صادر کرد، در حالی که این رقم از ابتدای امسال تاکنون به 70 درصد رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی تولیدی استان زنجان 1.5 برابر قیمت هر کیلوگرم مرغ و قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی وارداتی از قبیل تیلاپیلا نیز دو برابر ماهی‌های پرورشی داخلی برآورد شده است، خاطرنشان کرد: ماهی در مقایسه با گوشت‌قرمز و گوشت‌مرغ یک کالای لوکس بوده و محصول استراتژیک محسوب نمی‌شود، به همین خاطر ممکن است آن‌طور که باید در سبد غذایی خانوار جا نداشته و از نظر خیلی‌ها گران‌قیمت و غیرضروری به نظر برسد.

 

ایسنا

(یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴) ۱۳:۳۴

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها