سه شنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۵
سرویس : سرویس عمومی
کد خبر : ۵۸۹۷۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس سرویس عمومی

خطر وابستگی به واردات محصولات فناورانه کشاورزی در کمین است

معاون وزیرجهاد کشاورزی دولت نهم گفت: در حال حاضربیش از هزار طرح تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور وجود دارد که با وجود رسیدن به مرحله تجاری سازی معطل مانده‌اند.

جعفر خلقانی  با اعلام این خبر،افزود :در حال حاضر بیش از 1000 طرح‌ تحقیقاتی درسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به مرحله تجاری‌سازی رسیده و معطل حمایت و شکل‌گیری بازار اقتصادی است.
وی با تاکید بر لزوم اعتماد به توانمندی‌های علمی محققان داخلی، خاطر نشان کرد: بلااستفاده رها شدن این ظرفیت‌های علمی و فناوری بخش کشاورزی نه به خاطر ناکارآمدی نیروی انسانی بخش تحقیقاتی؛ بلکه ناشی از کشش به بازار‌های خارجی است.
رئیس سابق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ادامه داد:
این رویکرد نه تنها اقتصاد ما را در بخش کشاورزی به غرب وابسته کرده؛ بلکه روحیه «ما نمی‌توانیم» و غرب‌زدگی را نیز ترویج داده است.
وی اظهار داشت: همانطورکه نگاه خودکفایی در تأمین محصولات نهایی و کشاورزی وجود دارد، درمحصولات فناورانه بخش کشاورزی نیز این نگاه باید ایجاد شود .
خلقانی با اشاره به در حال گسترش بودن واردات محصولات فناورانه بخش کشاورزی، یاد آورشد: منافع بلند‌مدت و پایدار کشاورزان درگروی تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی بوده؛ همان طور که امنیت غذایی پایداردر گروی تقویت کشاورزی داخلی است.
این فعال بخش تحقیقاتی کشور، بیان داشت:  در حالی محققان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور و اساتید دانشگاه از بی‌توجهی در واردات یافته‌های تحقیقاتی گلایه دارند که به صورت افراطی تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهایی با یک کشور غربی خاص که دشمنی آن با نظام جمهوری اسلامی ایران عیان است، بسته می‌شود.
خلقانی اظهار داشت: ابتدا قرار بود فقط برای واردات بذور اصلاح‌شده کلزا با این کشورهمکاری شود، اما هر چه جلوتر آمدیم، دیدیم، موضوع این همکاری‌ها به سرمایه‌گذاری خارجی، انتقال فناوری و آموزش کشاورزان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه مخالف ارتباط علمی بین‌المللی نیستم اما این ارتباطات پیش‌شرط‌هایی می‌خواهد، اظهار داشت: پیش‌شرط‌‌های این امر  موازنه خودباورانه نیروی انسانی علمی ایران با کشورهای غربی، ملاحظه اصول زیست‌فناوری و مسائل پدافندی و قرنطیه‌ای، توجه به امنیت غذایی و تنوع درمبادی واردات است.

 

تسنیم

(سه شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴) ۱۱:۰۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها