شنبه / ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۸
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۵۶۶۰۶
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس تغذیه و سلامتی

غذاهای سالم ابتلا به بیماری های غیرواگیر را کاهش می دهد

نماینده سازمان جهانی بهداشت بر تقویت سیاست ها و قوانین غذایی در کشور تاکید کرد و گفت: با استفاده از غذاهای سالم تر می توان میزان ابتلا به بروز بیماریهای غیرواگیر را کاهش داد.

دکتر جیهان طویلا از نامگذاری روز جهانی بهداشت با عنوان ایمنی غذایی خبر داد و دلیل این انتخاب را بروز بیش از 200 نوع بیماری و مرگ دو میلیون نفر بویژه کودکان به علت فقدان سلامت غذایی دانست.

وی گفت: برای جلوگیری از وقوع بحران های امنیت غذایی در جهان باید توجه سیاستگذاران و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را به اهمیت سلامت غذایی معطوف کنیم و امیدواریم با سیاستگذاری های درست و آموزش های صحیح بتوانیم غذای سالمتری را از ابتدای تولید تا سفره غذایی داشته باشیم.

نماینده سازمان جهانی بهداشت با یادآوری اینکه قوانین و سیاست های مناسبی در زمینه سلامت غذایی وجود دارد، بر اجرای این قوانین با رویکرد ساختاری مناسب تر تاکید کرد.

دکتر طویلا ضمن اظهار خرسندی از تدوین برنامه جامع در زمینه سلامت غذایی توسط سازمان غذا و دارو، به رویکرد فرابخشی وزارت بهداشت و درگیر کردن سایر دستگاه ها و ذینفعان در سلامت غذا مانند وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد.

وی گفت: برای حل مشکل غذاهای ناسالم باید همکاری بین بخشی وجود داشته باشد، از این رو سازمان جهانی بهداشت با همکاری سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) قصد دارد تا با جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزه های مرتبط با سلامت غذایی همکاری و همیاری کند.

به گفته نماینده سازمان جهانی بهداشت، ایران کشوری بزرگ با منابع غنی است که به موضوع سلامت غذایی مردم توجه ویژه داشته و پیگیر فراهم کردن غذای سالم برای مردم خود است.



** ضرورت محدودیت استفاده از شکر، نمک و چربی در مواد غذایی

دکتر طویلا افزود: تقویت شبکه آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو برای شناسایی مواد غذایی ناسالم در اثر استفاده از حشره کش ها و سموم غیراستاندارد، ارتقا سطح آگاهی افراد به منظور خرید غذاهای سالم و کاهش مصرف نمک، شکر و چربی در سبد غذایی افراد از جمله برنامه های جامع سازمان غذا و دارو در این خصوص است.

وی همچنین به عوامل شیمیایی، میکروبی و باکتری به عنوان راه هایی برای ناسالم شدن مواد غذایی اشاره کرد و گفت: غذای ناسالم فقط منجر به بیماری های عفونی نمی شود بلکه می تواند باعث ابتلا به بیماری های غیر واگیر و مشکلات سلامت عمومی نیز بشود که کنترل و محدودیت استفاده برخی از مواد غذایی مانند شکر، نمک و چربی ضرورت دارد.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در کشور تصریح کرد: مصرف بیش از حد این مواد در غذا باعث بروز بیماری های غیر واگیر می شود که با استفاده از غذاهای سالم تر می توان میزان ابتلا به بروز بیماری های غیر واگیر را کاهش داد.

 

ایرنا

(شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴) ۱۳:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها