پنج شنبه / ۸ آبان ۱۳۹۳ / ۰۱:۴۶
سرویس : اخبار شرکتهای غذایی بورس
کد خبر : ۵۲۶۲۳
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس اخبار شرکتهای غذایی بورس
سپهرمیرسعیدی، محقق وخبرنگار افتخاری فودنا:

کاربرد آب مغناطیسی در کشاورزی و پرورش دام و طیور

باتوجه به اینکه آبیاری سطحی به‌عنوان روش متداول در جهان محسوب می‌گردد، اما به لحاظ نیاز به ارتقاء کالائی مصرف آب و افزایش روزافزون هزینه تأمین آب و نیز محدودیت منابع در دسترس، تمایل دولت‌ها به‌ویژه کشورهای توسعه‌یافته برای کاربرد آبیاری تحت‌فشار را افزایش داده است.

امروزه آب شیرین به‌عنوان یک کالای اقتصادی، نقش مهمی را در تولیدات کشاورزی، صنعتی و تأمین نیازهای بهداشتی و شرب در سطح جهان بازی می‌کند. در کشور ما در بخش کشاورزی به‌عنوان محور توسعه، سرمایه‌گذاری‌های متنابهی به‌کار گرفته شده تا تمامی پتانسیل منابع آب قابل استحصال کشور در چرخه تولید وارد شود و لذا در این راستا مدیریت مؤثر عرضه و تقاضا و مصرف آب برای افزایش بهره‌وری از این منابع قابل دسترس نقش کلیدی خواهد داشت.

در حوزه کشاورزی به لحاظ راندمان نازل آبیاری به تنهائی حدود ۹۰ درصد آب قابل استحصال در کشور را مصرف می‌کند و با توجه به نیاز شدید بخش صنعت به آب و راهکارهای انتخاب شده توسعه صنعتی و در جهت اشتغال‌زائی ضروری است به هر وسیله ممکن راندمان آبیاری افزایش یابد.

با وجود آن‌که آبیاری سطحی به‌عنوان روش غالب در جهان محسوب می‌گردد، ولی به لحاظ نیاز به ارتقاء کالائی مصرف آب و افزایش روزافزون هزینه تأمین آب و نیز محدودیت منابع در دسترس، تمایل دولت‌ها به‌ویژه کشورهای توسعه‌یافته برای کاربرد آبیاری تحت‌فشار را افزایش داده است. به این منظور اجراء سیستم‌های آبیاری کم‌فشار با لوله زیرزمینی و سیستم آبیاری کم‌فشار با لوله زیزمینی و سیستم آبیاری تحت‌فشار (قطره‌ای و بارانی) امکان حصول راندمان توزیع آب در سطح مزرعه تا حدود ۹۵ درصد را در شرایط اجراء خوب فراهم می‌آورد؛ ولی به دلیل ناخالصی‌های موجود در آب نظیر املاح کربناته، بی‌کربناته و نیز کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز و ذرات معلق و بیولوژیک، لوله‌ها، نازل‌ها و طره چکان‌ها دچار رسوب و گرتگی شده و عمر مفیدشان به شدت کاهش می‌یابد.

در اینجا بی‌مناسبت ندیدیم به جهت پالایش آب آبیاری در کشاورزی پیرامون روش جدید پالایش الکترونیکی آب که جزء روش‌های فیزیکی تصفیه آب به‌شمار می‌رود توضیحاتی را متذکر شویم.

با مصرف آب پالایش شده محصول تا یک ماه زودرس شده و مصرف آب ۳۰٪ کاهش می‌یابد. با آبیاری مغناطیسی بدون اضافه کردن اسید، مواد شیمیائی و سمی به آب، حتی رسوبات بلی زایل شده و از تشکیل رسوب جدید پیشگیری می‌شود. همچنین به مرور خاک پوک و نرم شده و از ایجاد کلوخه ممانعت می‌شود و با فعال شدن املاح خاک مصرف کود نیز نصف خواهد شد.

آب آبیاری پاستوریزه شده از بیماری‌های گیاهی (قارچی،‌باکتریایی و ویروسی) پیشگیری کرد و سم کمتری نیاز خواهد بود. گیاه شاداب‌تر، سبزتر و سالم‌تر بوه و در مقابل پارازیت‌ها و آفات بهتر مقاومت خواهد کرد و با کاهش هزینه‌های تولید و افزایش عملکرد، سوددهی بیشتر می‌گردد.


● اثر مغناطیس بر روی آب

اثر مغناطیس روی آب به‌طور اتفاقی توسط دانشمندان روسی مشاهده شد. حرکت آب در داخل لوله‌ها باعث رسوب املاح روی جدار لوله‌ها گشته، ضمن کاهش سطح مقطع لوله‌ها و افزایش افت انرژی، عبور آب داخل لوله‌ها را مختل می‌کند. آنها دریافتند که آب مغناطیس شده جرم داخل لوله‌ها را پاک و از رسوب مجدد روی جدار لوله‌ها جلوگیری می‌کند.

بنابراین مشاهده شده که با اعمال انرژی مغناطیسی می‌توان آب ساده را به مایعی با اثرات شیمیائی خاص تبدیل کرد، به‌طوری که خواص فیزیکی آب مغناطیسی شده از جمله دما، وزن مخصوص، کشش سطحی، ویسکوزیته و قابلیت هدایت الکتریکی آن تغییر می‌یابد.

یکی از تغییراتی که در آب مغناطیسی ایجاد می‌شود نحوه آرایش بارهای الکتریکی مولکول‌های آب می‌باشد. از آنجا که به‌طور طبیعی بین نیروهای خالص مولکول‌های آب اختلاف کمی وجود دارد، مولکول‌های آب اختلاف کمی وجود دارد، مولکول‌های آب به‌صورت کاملاً ‌تصادفی قرار دارند. در آب‌های موجود و در دمای محیط، بیش از ۷۰ درصد مولکول‌های آب به‌صورت نامنظم قرار گرفته و بارهای مثبت و منفی آن‌ها در جایگاه طبیعی خود قرار ندارند. در صورتی‌که یک جسم دارای قدرت مغناطیسی با یکی از قطب‌هایش، مثلاً قطب جنوب ( دارای بار مثبت) به آب نزدیک شود، مولکول‌های آب با قطب منطفی به منبع مغناطیس نزدیک‌تر و مولکلو‌های با بار مثبت از آن دور می‌شوند.

 

این روند باعث می‌شود تا مولکول‌های آب (شامل کاتیون‌ها و آنیون‌ها) از حالت بی‌نظمی به‌صورت مرتب درآمده و نوع پیوند اکسیژن ـ هیدروژن از حالت مثلثی به شکل یک خط تغییر کند. در این شرایط هیدروژن‌های مثبت دارای نیروی بیشتری شده و در نهایت نیروی منفی خالص مولکول آب به نیروی مثبت خالص آب مغناطیسی تبدیل می‌شود، در نتیجه بار الکترونیکی مولکول‌های آب در این شرایط نسبت به آب معمولی متفاوت خواهد بود و ضمن تشکیل مولکول‌های کوچک‌تر از آب، باعث افزایش تعداد مولکول‌های آب در واحد حجم و همچنین افزایش قدرت حلالیت آب می‌گردد. اصطلاحاً مولکول آب معمولی چپ گرد بوده و به راست‌گرد مبدل می‌شود.


با یک مثال ساده می‌توان اثر مغناطیس در آب را شرح داد. همان‌طور که بیان شد آب معمولی دارای نیروی خالص منفی است. فرض کنیم این نیرو معادل ۳۰۰ میلی‌ ولت (mv) باشد, در مقابل یک لوله آهنی از نظر الکتریکی خنثی (صفر میلی ولت) است و در اثر این اختلاف پتانسیل (۳۰۰> ۰)، آهن بر مواد معدنی در آب موثر واقع می شود و این عمل منجر به رسوب و جرم مواد در داخل لوله و یا حتی بر روی ذرات کلوئیدی خاک می گردد و اگر در این مثال کلسیم و منیزیم به ترتیب دارای پتانسیل خالص ۳۵۰ - و ۴۰۰ - میلی ولت باشند، در نتیجه می توان نوشت ۴۰۰ - <۳۵۰ - > ۳۰۰ - > ۰ در این شرایط با ایجاد میدان مغناطیسی با قطب مثبت آن و انرژی در حدود ۳۱۰+ میل ولت معادله بالا به‌صورت زیر نوشته خواهد شد.

Mv۱۰ + = (با ایجاد مغنایس) mv۳۱۰ +mv۳۰۰ = ۲۵H

Mv۹۰ = ۳۱۰+mv۴۰=Mg mv۴۰= mv۳۱۰ + mv۳۵۰- =c

بنابراین رابطه ۹۰ - > ۴۰ - < ۰ < ۱۰ فرآیند تبدیل آب معمولی به آب مغناطیسی را نشان می دهد. در واقع آب مغناطیسی چیزی به آب اضافه یا کم نمی‌کند در حالت معمولی اگر ۱۰۰ گرم کلسیم وارد آب در یک لوله گردد، ۸۰ گرم کلسیم از آن خارج می‌شود، در صورتی که اگر از آبیاری مغناطیسی استفاده شود، همه ۱۰۰ گرم سانتیمتر متر مربع است، ولی با مغنایسی کردن آب، کشش سطحی به ۶۲ دین بر سانتی‌متر مربع مربع کاهش می‌یابد. کاهش کشش سطحی آب، قدرت حلالیت آن را افزایش داده و درجه سختی را کاهش می‌دهد و با کاهش سختی، اکسیژن محلول افزایش می‌یابد.


● تجربیاتی از کاربرد آب مغناطیسی در کشاورزی

 

به‌دلیل تغییرات فیزیک و شیمیایی آب آبیاری، کاربرد آب مغناطیسی تحت آبیاری اهمیت زیادی دارد. گیاهان برای رشد مطلوب نیاز به جذب موادغذائی از خاک در فرآیند فتوستز دارند عمده مواد غذائی موجود در خاک توسط گیاهان استفاده نمی‌شوند. هنگام آبیاری گیاهان با آب معمولی مقدار کمی از عناصر غذائی در آب حل می‌شوند، در نتیجه به همین نسبت برای گیاهان قابل دسترس خواهند بود. زمانی‌که گیاه با آب سخت و بدون اثر مغناطیس آبیاری شود، لایه‌ای سفید و سخت از بی‌کربنات کلسیم و کربنات‌ها روی سطح خاک تشکیل می‌شود و تنها بخشی از بی‌کربنات‌های کلسیمی توسط آب شسته شده و در خاک نفوذ می‌کند و سپس روی ریشه گیاه نشست می‌کند.

در نتیجه گیاه مجبور است برای است برای ادامه زندگی خود ریشه‌های اضافی تولید کند که این روند رشد طبیعی گیاه را به خاطر صرف انرژی اضافی مختلف می‌کند. به‌دلیل افزایش مولکول‌های آب در واحد حجم بر اثر مغناطیسی شدن آب، بر حلالیت آن اضافه شده و در نتیجه توانایی آب برای جذب کاتیون‌ها و آنیون‌ها افزایش می‌یابد و مقدار بیشتری از نمک‌ها به‌ویژه بی‌کربنات‌ها توسط گیاه جذب می‌شوند. در این شرایط حرکت املاح به سمت لایه سطحی خاک و همچنین تجمع نمک‌ها در اطراف ریشه به دلیل خنثی شدن بار الکتریکی نمک‌ها کاهش می‌یابد. با افزایش جذب املاح معدنی، نمک‌های مفید و عناصر موجود در آب و خاک، می‌توان کود کمتری مصرف نمود. ضمن اینکه به‌دلیل کوچک‌تر شدن مولکول‌های آب و افزایش توانائی جذب آن توسط گیاه، کارایی مصرف آب نیز افزایش می‌یابد، در اثر آبیاری با آب مغناطیسی به دلیل نفوذ بیشتر آن در خاک، میزان تبخیر از سطح خاک نسبت به آبیاری با آب معمولی کمتر خواهد بود.


گزارشات متعددی در خصوص کاربرد آب مغناطیسی در کشاورزی وجود دارد. در این قسمت به بیان نمونه‌هائی از آن‌ها می‌پردازیم:

نتایج آزمایش‌های آبیاری با آب مغناطیسی در اورگان آمریکا بر روی مزارع یونجه نشان داد که عملکرد یونجه ۶۵ درصد افزایش و مصرف آب و هزینه پمپاژ تا ۴۲ درصد کاهش یافتند، مطالعه کنترل شده اثر آبیاری مغناطیسی بر روی درصد جوانه‌زنی کوچه‌فرنگی، کدو و خیار نشان داد که در مدت ۳ روز ۹۶ درصد بذور جوانه زدند در حالی‌که در تیمارهای معمولی تنها ۷۳ درصد بذور در ۱۴ روز جوانه زدند.

بور مغناطیسی شده همراه با آب آبیاری مغناطیسی، جوانه‌زنی را در گندم ۲۰ درصد، گوجه فرنگی ۶۵ درصد و فلفل و خیار را تا ۱۰۰ درصد افزایش داد، در مصر آبیاری با آب مغناطیسی شده عملکرد گندم را از ۷/۱۲ تا ۳۴ درصد (بسته به تاریخ کاشت) کنجد و ذرت را تا ۲۴ درصد افزایش داد.

هیلل را بر روی میزان جوانه‌زنی و سبز شدن بذور بعضی از گیاهان در شرایط خاک شور و قلیائی مورد بررسی قرار دادند و نتیجه گرفتند که گوجه‌فرنگی در شرایط آبیاری با آب مغناطیسی شده نسبت به مغناطیسی کردن بذر واکنش بهتری نشان می‌دهد. در تیمارهای مغناطیسی شده بذور گندم پس از ۶ روز ۱۰۰ درصد در حالی‌که در تمیار معمولی بعد از ۹ روز ۸۳ درصد جوانه زدند.

آزمایش مزرعه‌ای با آب شور حاوی کلسیمع منیزیمع سولفات و کلراید و سدیم نتایج رضایت‌بخشی داده است. برای مثال برداشت سورگوم ۴۵ درصد و ذرت ۳۰ درصد نسبت به شاهد که آب غیر شور و غیرمغناطیسی دریافت کردند، بیشتر بود.

کاربونل و همکاران در دو خاک رسی و شنی میزان تبخیر از خاک را تحت شرایط آبیاری، آب مغناطیسی و آب معمولی مورد مقایسه قرار دادند.



نتایج نشان داد که در هر دو نوع خاک بیشترین اختلاف تبخیر از خاک بین دو تیمار آب معمولی و آب مغناطیسی به هنگام استفاده از آب شور مشاهده گردید. در پنجمین روز پس از آبیاری، در خاک رسی آبیاری شده با آب مقطر، آب شهر و آب شور مغناطیسی (۴۶٪ مول از محلول سدیم کلراید میزان تبخیر از خاک به ترتیب در حدود ۱/۴، ۶/۴ و ۲/۱۰ درصد کمتر از تیمار شاهد بود در باغات نیز کمیت و کیفیت محصول لیمو متأثر از آبیاری مغناطیسی دارای عملکرد بیشتر و از نظر تجارتی کیفیت بالاتری (رنگ، طعم، و میزان شکر) داشتند.

کاربردهای دیگر در آب آبخوری دام‌ها و طیور منجر به افزایش تولید شیر، افزایش چربی و پروتئین شیر و درصد مواد جامد آن می‌ود. ۱۰٪ افزایش در تولید شیر و ۷٪ افزایش در راندمان تغذیه در دامداری‌ها گزارش شده است.

با پالایش آب آبخوری طیور تلفات جوجه‌ها کاهش یافته درصد تولید گوشت لخت به وزن زنده افزایش یافته و بار میکروبی آب کاهش قابل توجه می‌یابد. اکسیژن محلول در استخرهای پرورش ماهی افزایش می‌یابد. کاربرد اصلی دیگر آن در تصفیه پالایش آب گلخانه‌ها و سیستم‌های هیدروپونیک می‌باشد.

 


 

مزایای استفاده از تکنولوژی مغناطیسی در کشاورزی

 

* افزایش آب شوئی خاکهای شور تا 300%

* کاهش مصرف بذر تا 50%

* افزایش مقدار محصولات تا 40%


* کاهش مصرف آب آبیاری تا 30%

* کاهش مصف کودهای شیمیایی تا 30%

* کاهش دوره رشد گیاه به مدت 15 تا 20 روز

* افزایش اکسیژن آب تا 10%

 

 

 

آب مغناطیسی در پرورش دام و طیور :

* کاهش دوره رشد برای رسیدن به وزن مطلوب

* افزایش شیردهی روزانه

* افزایش کیفیت تخم مرغها

* کاهش بیماریها و مرگ حیوانات همراه با افزایش فعالیت به صورت چشمگیر

 

آب مغناطیسی حلقه گمشده صنعت طیور :

بهینه سازی آب در محیط پرورش طیور، سهم به سزایی در ارتقاء بهره وری این واحدها دارند. به این ترتیب می توان باکتریها و ویروسها را کنترل نموده، سلامت و بهداشت آنها را به بهترین نحو تامین نمود. اخیراً نهضتی در کشورهای پیشرفته شروع شده که در آن به کمک فن آوری الکترومغناطیسی می توان به طرز شگفت آوری به اهداف فوق دست یافت. اختراع دستگاه رسوب زدای الکترونیکی به شماره 35033 دفتر ثبت اختراع ایران، افتخاری برای صنعت طیور در ایران می باشد.

مبانی عملکرد رسوب زدای الکترومغناطیسی بر روی آب :

در چند دهه اخیر تکنولوژی رسوب زدای الکترومغناطیسی در صنایع مختلف جایگاه مناسبی پیدا کرده است. به طوری که در بسیاری از موارد جایگزین روشهای دیگر – عمدتاً شیمیایی – شده است. در صنعت نیز به علت عدم استفاده از مواد شیمیایی یا افزودنی به آب به این روش فن آوری تصفیه فیزیکی آب نیز گفته می شود. با تصفیه فیزیکی آب به روشهای مغناطیسی و الکترونیکی، ساختار سیال و رفتار مولکولی آن تغییر کرده و آب به اصطلاح نرم تری تولید می شود. با اصلاح آب، سختی آب تعدیل شده و خواص فیزیکی شدن  کشش سطحی کم می شود و قابلیت انحلال آن افزایش می یابد.

این روش با برخورداری از مزایایی چون کاهش آثار نامطلوب سختی و رسوب، جلوگیری از تشکیل رسوب های چسبناک، حذف رسوبهای پیشین، نصب و نگهداری آسان، عدم نیاز به مراقبت و نگهداری و هزینه های مرتبط، به یکی از کاربردی ترین راههای مقابله با سختی و رسوب تبدیل شده است. در این فن آوری از امواج الکترومغناطیسی با پهنای باند و انرژی مناسب می توان شرایطی را ایجاد کرد که فرایند تشکیل بلورهای رسوب در داخل آب رخ داده و از چسبیدن آنها به دیواره ها جلوگیری شود. در این حالت اصطلاحاً در آب پدیده دانه برفی رخ داده و بلورهای رسوب در داخل آب تشکیل می گردد. با گذشت زمان به حجم هسته های اولیه افزوده شده و بلورهای نرم خنثی در آب که خاصیت چسبندگی خود را از دست داده اند ظاهر می شوند. همزمان موجبات تغییردر آرایش بلورین کربناتهای کلسیم فراهم شده و املاح کلسیتی که خاصیت چسبندگی فراوان دارند به آرگونیت که قدرت چسبندگی ندارند تبدیل می شوند. از طرفی میدان مغناطیسی القا شده در آب نیروی شدیدی به پیوند هیدروژنی وارد ساخته و با غلبه بر ابن پیوند تعداد مولکولهای آزاد آب به شدت افزایش می یابد که بالا رفتن حلالیت آب را به دنبال دارد.

 

اثرات استفاده از تکنولوژی الکترومغناطیسی و مغناطیسی در صنعت طیور:

 

بسته به میزان سختی، آلودگی آب مصرفی ونوع پرورش ، سختی گیر و رسوب زدای الکترونیکی saba(poul) و مغناطیسی magnetic water و magnetic seed استفاده می شود. آب مغناطیس شده نه تنها در طول مسیر آب خوریها، به خصوص آبخوری های نیپل، رسوب نمی بندد، بلکه موجب انحلال و جدا شدن رسوبات قبلی نیز می گردد.

همچنین به دلیل بالا رفتن حلالیت آب، داروها و مکملهای مورد استفاده بیشتر در آب حل شده و دیگر شاهد تشکیل رسوبات در داخل منابع دارو و انسداد مسیر آبخوریها نخواهیم بود.

ویروسها، باکتریها و قارچها در حد میکرون  و دارای بار منفی می باشند. این ریز جانداران جهت ادامه بقاء به کاتیونها وابسته بوده و به علت بار مخالف به کاتیونها جذب شده و رشد و نمو می کنند. با اصلاح آب و عبور آن از میدان به صورت غیرفعال در می آیند و بیوفیلم ها که محل تشکیل و تجمع میکرو ارگانیسم ها و فرآورده های جانبی آنها هستند، در جدار داخلی لوله ها و مخازن نگهداری آب از بین می روند. پایین آمدن بار میکروبی آب و اثربخشی دو چندان داروها و واکسنها موجب بالا رفتن استقامت بدن مرغ در برابر بیماریها می گردد که کاهش تلفات را به دنبال دارد .

دستاوردهای  استفاده از تکنولوژی رسوب زدای آب :

 1- کاهش محسوس بیو فیلم ها 

 2- کاهش حجم رسوبات درآبخوری ها       

 3- کاهش بار میکروبی آب     

 4- افزایش اثربخشی داروها و واکسن ها

     

اعمال حیاتی آب در بدن طیور :

1- حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش بدون وجود آب امکان پذیر نیست.

2- هضم و جذب مواد غذایی نیاز به حضور آب دارد .

3- آب به عنوان یکی از اجزاء مهم خون در انتقال مواد مغذی به ارگانهای مختلف بدن می باشد.

4- آب برای تکمیل بسیاری از واکنشهای شیمیایی بدن که برای تشکیل گوشت و تخم مرغ لازم هستند دخالت می نماید.

5- وجود آب برای دفع مواد زائد و سمی از کلیه ها ضروری است.

6- آب برای لغزنده کردن مفاصل لازم است.

7- آب برای حفظ درجه حرارت بدن به خصوص در آب و هوای گرم ، بسیار مهم است.

اهمیت و لزوم توجه به آب در صنعت مرغداری :

علی رغم اهمیت آب به عنوان یک ماده مغذی برای طیور، غالباً پرورش دهندگان نسبت به اهمیت آن غفلت  می ورزند و به مواردی مانند مصرف دان، میزان تولید تخم مرغ، درجه حرارت، تهویه، شدت نور و .. توجه می نمایند. در بسیاری از موارد علت ضعیف بودن بازدهی گله ها، مصرف آبی است که به مقدار زیادی آلوده به باکتری (به خصوص کلی فرمها) ، عوامل مسمومیت زا و عناصر آلی و غیرآلی است.  برخی از شرکت ها یا افراد بدون توجه به شناسایی آب منطقه و یا عدم اصلاح به موقع آن تاسیسات عظیم مرغداری بنا کرده اند و در دوره های پرورش و نگهداری با مشکلات و تلفات فراوان به ویژه بروز عوارض کلیوی و نقرس و سنگ مجاری ادرار روبه رو هستند. پس از بررسی های زیاد علت همه آن مشکلات و تلفات ، نامناسب بودن آب مصرفی به ویژه از لحاظ فیزیکی و شیمیایی تشخیص داده شده است.

تجربه نشان می دهد که در بسیاری از فارمهای با راندمان ضعیف، تغییردادن منبع آب آشامیدنی و اصلاح نمودن کیفیت آن باعث گشته بازدهی گله به حدود مورد انتظار برسد . استفاده از آب آشامیدنی یک روش سریع و موثر جهت تجویز دارو برای گله های طیور است، این امر از آن جهت حائز اهمیت است که به هنگام بیماری پرندگان از غذا خوردن امتناع می کنند، اما همچنان به مصرف آب ادامه می دهند. اطمینان از کیفیت مناسب آب آشامیدنی پیش از شروع درمان بسیار حائز اهمیت است زیرا برخی از داروها در آب سخت (دارای املاح فراوان) به خوبی حل نمی شوند.

 

کاربرد آب مغناطیسی در استخرهای پرورش ماهی

 

ساختار ملکولی - که شامل پروتیئن ها نیز می باشد - بستگی به کیفیت  آبی دارد  که سلول را احاطه کرده است آب مغناطیسی دارای خواص بیولوژپکی منحصر به فردی است  تجربیات  علمی  بر روی غشاهای  مختلف  مصنوعی و بیولوژیکی نشان دهنده افزایش نفوذ پذیری آب مغناطیسی در غشاءهای سلولی می باشد .

مدارک و شواهد  نشان میدهد با مصرف آب مغناطیسی تغییرات زیربنایی در ساختار سلولی به وجود  می آید . لذا ضروریست  آب و غذای مصرفی بچه ماهیان در مجاورت میدان مغناطیسی قرار گیرد .


 

مزایای استفاده از آب مغناطیسی :

 

  • اکسیژن  محلول به میزان قابل توجهی افزایش می یابد چون حلالیت آب مغناطیسی افزایش خواهد یافت .
  •  میدان مغناطیسی و الکترومغناطیسی موجب غیر فعال شدن  باکتریهای موجود در آب می شود که خود  باعث کاهش بیماری و بالطبع کاهش مرگ و میر  ماهیان می گردد .
  •  وقتی غذای بچه ماهیان  در معرض میدان مغناطیسی قرار گیرد وزن آنها با جذب بیشتر مواد غذایی افزایش می یابد . در ضمن موجب بهبود طعم و مزه گوشت آنها نیز می گردد .

 

* افزایش فعالیت بیولوژیک آب و آثار مثبت در رشد ماهیها

* میانگین افزایش وزن ماهیها (روزانه) نسبت به حالت عادی 40 تا 60% افزوده می شود

* کاهش بیماری ها و مرگ ماهیها به صورت چشمگیر

مزایای استفاده از آب مغناطیسی در دامداریها:

 

  مصرف این آب برای دام موجب جذب پروتیین بیشتری شده ،بطوری که وزن بدست آمده در گوساله ها و بره ها افزایش می یابد.در ضمن کیفیت و مزه گوشت را نیز بهبود می بخشد.

 

  موجب می گردد تا گاوها راحتتر شیر بدهند که این باعث سلامتی بیشتر دام می گردد. بخصوص در دامهایی که از ورم پستان رنج می برند،موجب از بین رفتن این بیماری به مرور زمان می گردد،درمان پستان گاو تاثیر بسیاری در مقدار باکتری موجود در شیر دارد . در ضمن باعث افزایش شیر دهی گاو می گردد.چربی موجود در شیر گاو را از 13 . 0 % تا 15 . 0 % افزایش می دهد .(استانداردچربی مورد نیاز برای شیر 2 . 3 % است).

 

توجه : نه تنها نصب این تجهیزات بر روی خط آب باعث افزایش شیردهی گاو می گردد بلکه نصب ان بر روی خط شیر زمان ذخیره سازی شیر را نیز بطور چشمگیری افزایش می دهد.

 

3-باعث کاهش بیماری ها و نیز مرگ و میر دام می گردد.

 

نکته:میزان تاثیر استفاده از این تجهیزات بر روی مسیر آب برای مناطقی که آب مصرفی آنها از کیفیت پایین تری برخوردار می باشد به مراتب چشمگیر تر است.

 

تاثیر آب مغناطیسی در صنعت زنبورداری :

 

سلامتی کلنی زنبور مستقیماً بر روی کیفیت عسل تولید شده آنها تاثیر گذار است.با آلوده شدن محیط زیست مرض های مختلفی در زنبور عسل به وجود آمده که این مسئله باعث کم شدن کمیت و کیفیت عسل تولیدی و بدنبال آن مرگ کلنی زنبورها می گردد.

 

تحقیقات دانشمندان ثابت می کند که یک رابطه مستقیم بین آب مغناطیسی و سلامت زنبور عسل وجود دارد.

 

به همین جهت پیشنهاد می گردد:

 

1-علفها و گیاهان مختلفی را که زنبور روی آنان می نشینند با آب مغناطیسی آبیاری گردد.

 

2-یک ظرف کوچک از آب مغناطیسی ،کنار کندوی عسل قرار گیرد.

 

3-وقتی که در زمستان شربت تقویتی (معمولاٌ آب و شکر) تهیه می شود حتماٌ این محلول از آب مغناطیسی تهیه شود.

 

4-شربت تهیه شده از این تجهیزات عبور داده شود.

 

توجه: اگر عسل تهیه شده نیز در معرض این تجهیزات قرار گیرد کیفیت ،طعم،مزه،رنگ و بوی عسل بهبود یافته وآنرا میتوان در وضعیت مطلوبتری نگه داری نمود

 

 

سایر کاربردهای تکنولوژی مغناطیسی :

* رسوب زدایی پمپها و لوله های آبیاری

* پاک کردن مخازن طبیعی و مصنوعی آب

رسوب گیر آب ( مغناطیسی و الکترو مغناطیسی )


تعریف :

دستگاهی است مغناطیسی جهت جلوگیری از ایجاد رسوب و از بین بردن رسوبات قبلی در لوله های آب و تمام سیستم های خانگی و صنعتی که با آب کار میکنند در دو نوع 1- مغناطیسی : که منبع انرژی آن یک مگنت مغناطیسی دائمی میباشد و هزینه تامین انرژی ندارد. 2- الکترومغناطیسی : در این مدل برای تامین انرژی از برق استفاده میشود و نسبت به مدل اول تخصصی تر و میزان اثر گذاری بیشتری دارد .هردومدل بدون نیاز به هزینه نگهداری و اپراتوری میباشندوحجمی کوچکتر و قیمت مناسبتر نسبت به رسوبگیرهای دیگر دارند .

 

 

مکانیسم عملکرد رسوبگیر مغناطیسی و الکترومغاطیسی :

 

به زبان ساده با اعمال یک میدان مغناطیسی متغیر در مسیر جریان آب، املاح رسوب گذار موجود در آب ( که عمدتا بی کربنات ها هستند) از حالت یونی خارج شده و به حالت مولکولی تبدیل می شوند. که ماحصل آن تبدیل کریستال یونی (کلسیت که ساختار آن چسبنده و سخت است) به کریستال مولکولی (آراگونیت که ساختار آن نرم و غیر چسبان است) می باشد. که این مولکولها به هم ملحق شده و پدیده دانه برفی را بوجود می آورند که به صورت شناور در آب قرار دارند به طوری که نه تنها دیگر رسوب نمی کنند بلکه امکان حذف این دانه های درشت با فیلترهای نسبتا ساده امکان پذیر است. این عمل باعث آزاد شدن آب می شود که نتیجه آن کاهش کشش سطحی و افزایش حلالیت آب است. نکته دیگر اینکه آب مغناطیسی توانایی کندن رسوبات قبل موجود در لوله ها را دارد. این دستگاه ها هیچ ماده ای به آب اضافه یا از آن کم نمیکنند در واقع با تغییرات فیزیکی توضیح داده شده مانع از تشکیل رسوب آب میشوند بنابرین روی کیفیت آب آشامیدنی تاثیر منفی نمی گذارند و علاوه بر صنعت در محل هایی که از آب برای مصارف آشامیدنی استفاده میشود مانند ساختمانهای مسکونی بدون نگرانی قابل استفاده است.

 

 

مورد مصرف رسوبگیر مغناطیسی و الکترومغناطیسی :

 

یکی از مشکلات دستگاههای صنعتی و خانگی که با آب کار می کنند ناشی از جرمی است که درون لوله ها و مخازن این دستگاهها بسته می شود و باعث مشکلات زیادی که در ذیل کاملا ذکر شده مانند : ضخیم شدن جداره مخازن حرارتی و مصرف انرژی بیشتر جهت گرم کردن آب و در نتیجه سوختن جداره مخزن ، پایین آمدن راندمان دستگاه، کاهش سرعت انتقال آب و اتلاف انرژی در مسیر، کاهش عمر دستگاه ها و لوله ها می شود که سالانه کارخانه جات و خانه دارها مجبورند هزینه و وقتی را صرف تعویض یا تمیز نمودن قطعات و دستگاهها نمایند. کارایی دستگاه رفع مشکلات فوق الذکر و بصورت دقیقتر مشکلات ذکر شده درذیل میباشد :

1- سیستم شوفاژ ، موتور خانه ها و مبدل های حرارتی .

2 - برج های خنک کننده و پکیج یونیت .

3- چیلرها ، ایرواشرها و تهویه مطبوع .

4- بویلرهای آب ، منابع کویلی .

5- استخر ، سونا ، جکوزی و کارواش .

6- صنایع غذایی و لبنی ، خطوط تولید نوشابه و آب معدنی .

7- هتل ها ، رستوران ها ، بیمارستان ها و مراکز دندان پزشکی .

8- سیستم های خنک کننده نورد دستگاههای چاپ .

9- دستگاههای تزریق پلاستیک .

10- خطوط نورد فلزات .

11- کوره های القایی ، خطوط و قالبهای ریخته گری ، پرس هیدرولیک .

12- کارخانجات نساجی ( شستشو ی الیاف ) .

13- کشاورزی ( آبیاری بارانی و قطره ای) .

14- سیستم های خانگی نظیر کولر آبی ، ماشین لباسشویی ، ماشین ظرفشویی ، قهوه جوش و شیر آب گرمکن و آب سرد کن .

15- کارگاههای تولید و تکثیر ماهیان خاص و پرورش ماهیان گرمابی و سردآبی .

16- کارگاهای پرورش ماکیان اعم از مرغداری های تخم گذار و گوشتی .

17- دامداریها وگاوداریهای شیری .

 

 

آثار مخرب رسوبات :

 

1 - ایجاد خردگی و پوسیدگی از طریق الکترولیز بین لایه رسوب و فلز بدنه در تمام سیستم هایی که با آب کار میکنند.

2 - تجمع رسوب در لوله ها باعث کند شدن حرکت آب گرم در لوله شده در نتیجه آب گرم قبل از رسیدن به محل مصرف دوباره خنک میشود.

3- ضخیم شدن جداره مخازن حرارتی، درنتیجه مصرف حرارت بیشتر برای گرم کردن آب که باعث سوختن و فرسوده شدن جداره مخازن حرارتی میشود.

4- مسدود شدن لوله ها و شیرها که باعث کاهش جریان آب و کوتاه شدن عمر آنها میشود.

5- کاهش راندمان کار مبدل ها و موتور خانه ها.

6- سوراخ شدن لوله ها در اثر استفاده از مواد شیمیایی و جرم گیرها برای رسوب زدایی.

7- رسوب ایجاد شده بر منافذ آبپاش ها و قطره چکانها و کاهش دبی و ایجاد اخلال در آبیاری مناسب .

8- کاهش راندمان کار لوازم حرارتی و برودتی ماند آب گرمکن ، پکیج ، برج های خنک کننده و کندانسور ها.

9- رسوب ایجاد شده بر روی سطوح المنت ها ماند عایقی قوی در برابر انتقال حرارت عمل نموده و در نتیجه در اینگونه لوازم از قبیل انواع لوازم خانگی ، پکیج ها و ... بواسطه ایجاد رسوب شاهد اتلاف انرژی زیادی هستیم .

10- ترکیدن لوله ها بر اثر فشار بیش از حدی که به دلیل گرفتگی بر آنها وارد می گردد .

11- رسوب ایجاد شده در سیستم های آب خوری طیور نظیر نیپل که در پایان دوره با مصرف مبالغ هنگفتی با مواد شیمیایی رسوب زدایی می شود .

 

 

تاثیرات پس از نصب رسوب گیر مغناطیسی و الکترومغناطیسی :

 

1) جلوگیری از تشکیل رسوب بر روی سطوح تجهیزات و تأسیسات آب خانگی و صنعتی.

2) از بین بردن رسوب قبلی موجود بر روی سطوح داخلی لوله ها و تجهیزاتی که در مسیر آب قرار دارند .

3) كاهش چشمگیر خوردگی و در نتیجه افزایش طول عمر سیستم های صنعتی .

4) عدم توقف خطوط تولید جهت انجام رسوب زدایی .

5) مغناطیسه نمودن مولکولهای آب و ایجاد ساختمان هشت وجهی در آنها کاملاً هماهنگ و منطبق با مایعات بدن می باشد . دقیقاً مانند آب چشمه های معدنی .

6) کاهش مصرف انرژی در سیستم های حرارتی .

7) کاهش هزینه تعمیر و نگهداری و بدون نیاز به اپراتور و کاربر .

8) دارا بودن مغناطیس دائم با 60 سال عمر مفید .

9) نصب آسان ، سریع و ارزان و عدم نیاز به راهبری ، سرویس ، خدمات و شارژ .

 

مزایا نسبت به رسوبگیرهای دیگر :

 

1) مهمترین نکته این که این دستگاه هیچ ماده ای به آب اضافه یا از آن کم نمی کند و در مدل الکترومغناطیسی حتی تماس مستقیم با آب نداشته بنابرین هیچ گونه تاثیر منفی بر روی آب آشامیدنی نمی گذارد و بدون نگرانی در هر محل با هر نوع مصرف آبی قابل اجرا است .

2) قیمت پایین تر .

3) حجم کمتر ( فضای بسیار کمی را اشغال میکند و جزئی از لوله آب میشود. )

4) نیاز به صرف هزینه و وقت جهت نگهداری و اپراتوری ندارد.

5) نصب و راه اندازی ان بسیار ساده بوده و حتی توسط خود مصرف کننده با مطالعه کاتالوگ و CD مربوطه امکان پذیر است .

6) بدلیل حجم بسیار کوچک آن در هر مکانی قابل نصب و استفاده است.

 

 

تفاوت روش مغناطیسی و الکترومغناطیسی :

 

1) مدل مغناطیسی با دارا بودن مگنت ( آهن ربا ) مغناطیسی انرژی لازم خود را تولید میکند و نیاز به مصرف انرژی نداشته و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشود ولی بدلیل اینکه این تولید انرژی آن بسته به دبی آب دارد و به مرور با گذشت زمان ضعیف میشود میزان شدت تاثیر گذاری آن نسبت مدل الکترومغناطیسی کمتر است و مدل الکترو مغناطیسی با مصرف برق کار میکند.

2) برای نصب مدل مغناطیسی باید بخشی از لوله را به اندازه طول رسوبگیر برش داده و رسوبگیر را جایگزین لوله در آن محل نمود ولی در مدل الکترومغناطیس آنتن هایی به صورت سیم پیچ به رسوبگیر وصل میشوند که باید آنها را در فواصل معیین به دور لوله مورد نظر پیچاند و دیگر نیاز به برش لوله نبوده و نصب آن ساده تر بوده و به راحتی قابلیت جابجایی دارد و بر روی لوله های فلزی و پلاستیکی قابل اجرا است.

3) قیمت مدل مغناطیسی به دلیل وجود مگنت ( آهن ربا ) در آن نسبت به مدل الکترومغناطیسی بالاتر است.

4) مدل مغناطیسی معمولا بر روی لوله هایی تا قطر 2 اینچ وجود دارد و بالاتر از آن را تحت پوشش قرار نمی دهد ولی مدل الکترومغناطیسی معمولا برای لوله ها استفاده می شود.

(پنج شنبه ۸ آبان ۱۳۹۳) ۰۱:۴۶
ناشناس
۱۳۹۳/۰۸/۰۸ Iran
0
0
0

بسیار عالی بود خیلی ممنون

ناشناس
۱۳۹۳/۰۸/۰۸ Iran
0
0
0

مرسی از سایت خوبتون ***

mina
۱۳۹۳/۰۸/۰۹ United Kingdom
5
0
0

فوق العاده مفید . علمی بود ممنونم

علی
۱۳۹۳/۰۸/۱۰
0
0
0

بسیار زیبا، علمی و مفید بود که بسیار قابل استفاده هم هست

فرشاد بیانی
۱۳۹۴/۰۴/۲۶ Iran
5
0
0

بسیار مفید بود در صورت امکان راهای دسترسی به تبدیل کردن آب به آب راستگرد یا مقناطیسی را هم شرح دهید

مهدیه
۱۳۹۵/۱۰/۱۵
0
0
0

با عرض سلام و احترام . لطفا منابع را بفرستید بدون منابع نمی شود از مطالب استفاده کرد. با تشکر

gj7u@yahoo.com
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ Iran
0
0
0

لطفا منبع رو هم بنویسید.

حسین جلینی
۱۳۹۸/۰۳/۱۷ United States
0
0
0

با درود. لطفا شماره تلفن بدهید تا در صورت نیاز تماس بگیریم.بنده حداقل دو پروژه دارم که مالکین در صورت آزمایش وجواب مثبت گرفتن راضی به سرمایه گذاری می شوند


پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها