چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۰
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۵۲۳۳۲
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

پیش‌بینی تولید 7400 تنی ماهی در کردستان

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان تولید 7400 تن ماهی را امسال در استان پیش‌بینی کرد.

«رحمن میرزایی»، در رابطه با میزان تولید ماهی در کردستان اظهار کرد: در استان کردستان تولید ماهی در دو بخش انجام می‌شود که شامل صید ماهی از منابع آبی و پرورش ماهیان سردآبی در مزارع است.

وی با تأکید بر اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال، 7400 تن ماهی در کردستان تولید شود، افزود: از این میزان 4400 تن آن مربوط به صید و استحصال ماهیان گرم آبی(خانواده کپور ماهیان) از منابع آبی استان است.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: 3000 تن باقی‌مانده مربوط به ماهیان سردآبی(قزل‌آلای رنگین کمان) است.

میرزایی خاطرنشان کرد: این مقدار ماهی در مزارع خرد و دو منظوره هم‌چنین مجتمع‌های پرورش ماهیان سردآبی پالنگان شهرستان کامیاران، فاز نخست مجتمع سیروان واقع در سروآباد هم‌چنین مجتمع پرورش ماهیان سردآبی قمچوقای بیجار تولید می‌شود.

وی با اشاره به تولید 7400 تنی ماهی در کردستان اظهار کرد: عمده ماهیان تولیدی در کردستان به مصرف می‌رسد و بخشی از آن نیز به خارج از استان صادر می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان افزود: هم‌اکنون مصرف سرانه استان رقمی حدود پنج کیلوگرم است که متأسفانه در مقایسه با میانگین کشوری رقم کمی است.

میرزایی در رابطه با افزایش تولید ماهی یادآور شد: با توسعه و ایجاد مزارع جدید و مجتمع‌های پرورش ماهی سردآبی هم‌چنین بهره‌برداری از منابع آبی دریاچه‌ی پشت سدهای جدیدالاحداث استان می‌توان برای افزایش تولید ماهی اقدام کرد.

وی ادامه داد: توسعه‌ی روش‌های نوین آبزی‌پروری(قفس‌های شناور) از دیگر راهکارهایی است که به افزایش تولید ماهی در استان کمک می‌کند.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان در رابطه با دیگر فعالیت‌های آبزی‌پروری در استان اظهار کرد: تولید و پرورش ماهیان زینتی(آکواریومی) از دیگر فعالیت‌های آبزی‌پروری استان است که هم‌اکنون یک میلیون قطعه از این گونه در استان موجود است که بخش عمده‌ای از آن به خارج از کشور صادر می‌شود و توانسته نقش و جایگاه ویژه‌ای در اشتغال و تولید داشته باشد.

میرزایی یادآور شد: صید ماهی از منابع آبی استان هر سال از 15 شهریور تا 15 اسفندماه توسط شش تعاونی صیادی فعال به‌کمک 478 صیاد انجام می‌شود و ماهیان صید شده توسط اعضای تعاونی‌ها در سطح استان توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین مقدار ماهی استان در شهرستان‌های کامیاران و سقز تولید شده است.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به خواص ماهی یادآور شد: چون ماهی، غذای سالم و کاملی است هم‌چنین بنابر توصیه‌ی پزشکان و متخصصان داروی جهانی قلب لقب گرفته است، به هم استانی‌های عزیز توصیه می‌شود که حتماٌ مصرف ماهی را در سفره‌های خود لحاظ کنند.

ایسنا

(چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳) ۰۹:۳۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها