شنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۱
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۵۲۱۴۷
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس تغذیه و سلامتی

غذاهایی برای قلب

دراینجا با خوراکی‌های مهمی‌ که خوردن آنها به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، آشنا‌ می‌شویم.

قلب یکی از اندام‌های مهم بدن است که اگر اختلالی در فعالیتش ایجاد شود، زندگی مختل یا تمام خواهد شد. اغلب این خوراکی‌ها ترکیب‌های کلیدی و مشابهی دارند که مصرف‌ شان باعث حفظ سلامت قلب می‌شود.
 
قلب یکی از اندام‌های مهم بدن است که اگر اختلالی در فعالیتش ایجاد شود، زندگی مختل یا تمام خواهد شد. دراینجا با خوراکی‌های مهمی‌ که خوردن آنها به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، آشنا‌می‌شویم. اغلب این خوراکی‌ها ترکیب‌های کلیدی و مشابهی دارند که مصرف‌ شان باعث حفظ سلامت قلب می‌شود.
 
 ماهی آزاد

این ماهی سرشار از اسیدچرب امگا3 است. به همین دلیل مصرف آن به‌صورت بخارپز باعث تامین اسیدچرب مورد نیاز قلب می‌شود. این اسیدچرب ضدالتهاب است و مانع آسیب رسیدن به قلب در اثر التهاب رگ‌ها می‌شود. گوشت ماهی آزاد عاری از کلسترول است و به همین دلیل باعث جلوگیری از بروز مشکلات قلبی ـ عروقی می‌شود. گوشت ماهی آزاد زودهضم است.   

                                                                               ماهی


اسفناج

این سبزی پهن‌برگ با ساختار ویژه سرشار از لوتئین است. ویتامین ب کمپلکس، فولات، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و فیبر هم دارد. بهترین روش استفاده از آن به صورت خام همراه سبزی خوردن، داخل ساندویچ یا درست کردن دلمه با آن است. اما رایج‌ترین شکل مصرف آن به‌صورت بخارپز و تهیه بورانی است.

                                                                                       اسفناج - سبزی


مارچوبه

بین ما ایرانی‌ها مصرف این سبزی زیاد رایج نیست؛ اما این خوراکی یکی از بهترین داروهای طبیعی برای پیشگیری از ابتلا و حتی کمک به درمان مشکلات قلبی است. این گیاه حاوی بتاکارتن، لوتئین، فولات و فیبر است. بهترین شیوه پختن آن به صورت بخارپز و مصرف آن به‌شکل مخلفات غذاست. می‌توانید با آن سوپ نیز تهیه کنید. 

                                                                                       مارچوبه


برنج قهوه‌ای

تا چند سال پیش این نوع برنج به‌راحتی در دسترس نبود. اما اکنون می‌توان آن را از سوپرمارکت‌ها خریداری کرد. این برنج به دلیل ویتامین ب و سبوسی که دارد برای حفظ سلامت قلب موثر است. علاوه بر این برنج قهوه‌ای حاوی نیاسین، ویتامین ب کمپلکس و منیزیم است. بهتر است آن را همراه کلم بروکلی، اسفناج و هویج میل کنید. 

                                                                        برنج


جوی دوسر

رایج‌ترین شکل استفاده از این دانه به صورت نان جوی سبوس‌دار است. با مصرف نان تهیه ‌شده از این دانه، اسیدچرب امگا3، منیزیم، فولات، نیاسین، کلسیم و فیبر محلول در آب در اختیار بدن قرار می‌گیرد. فیبر محلول در آب با پرکردن حجم معده، مانع از پرخوری می‌شود و به این ترتیب با کاهش وزن، قلب از خطر بروز سکته قلبی در امان می‌ماند.  

                                                                          نان جو


گوجه‌فرنگی

این خوراکی خوشرنگ و لعاب حاوی آنتی‌اکسیدان‌های آلفا و بتاکارتن، لیکوپن و لوتئین است. ما ایرانی‌ها از این خوراکی زیاد استفاده می‌کنیم که معروف‌ ترین آن سالاد شیرازی است. علاوه بر این‌که پای ثابت کباب است. بنابراین راه مصرف آن را خوب بلد هستیم؛ فقط کافی است یادمان نرود که باید از آن استفاده کنیم. 

                                                                         گوجه‌فرنگی


شیر سویا

ذائقه ما ایرانی‌ها کمتر با خوردن این شیر سازگار است. اما باید آن را به سبد غذایی‌مان اضافه کنیم. این شیر حاوی ایزوفلاونوئیدهاست. علاوه براین‌که حاوی ویتامین ب کمپلکس، نیاسین، کلسیم، فولات، منیزیم، پتاسیم و فیتواستروژن‌ها هم هست. بهترین شیوه مصرف این نوع شیر همراه با غلات به عنوان صبحانه یا تهیه غذاهایی مانند انواع سوپ و اضافه کردن این شیر به آنهاست. اگر تحمل طعم آن را دارید، خوردن روزانه یک لیوان از آن بهتر از هر گزینه دیگری است.

                                                                        شیر سویا


ماهی تن

این ماهی حاوی نیاسین، اسیدچرب امگا3 و فولات است. علاوه بر این‌که حاوی دیگر اسیدهای چرب غیراشباع هم هست. این چربی‌ها برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است. بهتر است آن را به شکل کنسروی مصرف نکنید. به این دلیل که شکل کنسروی آن حاوی نگه‌دارنده است و همین امر تاثیر مثبت آن را از بین می‌برد؛ اما اگر نوع تازه آن در اختیار نبود، استفاده انواعی از آن که با روغن زیتون یا آب است، کمتر از انواع دیگر خطر دارد. 

                                                                      تن ماهی


فلفل‌دلمه‌‌ای

این خوراکی بیشتر برای آنهایی مفید است که مشکلی از نظر حساسیت به مصرف فلفل نداشته‌باشند؛ وگرنه نتیجه عکس خواهد داشت. فلفل‌های دلمه‌ای بسته به رنگ‌شان حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف هستند. نوع قرمز آن حاوی لیکوپن، نوع سبز آن حاوی کلروفیل، نوع زرد و نارنجی آن حاوی بتاکارتن و نارنجین است. بنابراین مصرف آنها برای حفظ سلامت قلب مفید است. همچنین، این خوراکی‌ حاوی ویتامین ب کمپلکس، فولات، پتاسیم و فیبر است. 

                                                                     فلفل


گردو

این دانه سرشار از منیزیم، فولات، اسید چرب امگا3، اسید‌های چرب چند و تک غیراشباعی، فیتواسترول‌ها و فیبر است. بهترین روش استفاده از این خوراکی به‌شکل تزئین بعضی غذاها مانند ماست و خیار یا ماده اصلی بعضی غذاها مانند فسنجان یا به‌‌عنوان یکی از تنقلات به تنهایی یا همراه با آجیل زمستان است.              

                                                                          گردو


بادام

بهترین نوع آن بادام خام است. این آجیل خوشمزه اگر به صورت بونداده مصرف شود، عالی است. بادام حاوی ویتامین E، منیزیم، اسید چرب امگا3، اسیدهای چرب تک و چند غیراشباعی، فیتواسترول‌ها و فیبر محلول در آب است. مصرف روزانه 10 عدد بادام به حفظ سلامت قلب به صورت قابل توجهی کمک می‌کند. 

                                                                       بادام


شاتوت

شاتوت، توت و اعضای دیگر این خانواده حاوی ترکیب‌های خاصی است که برای حفظ سلامت قلب لازم است. بتاکارتن، لوتئین، آنتوسیانین‌ها، الاژیک اسید، ویتامین ث، کلسیم، فولات، منیزیم، پتاسیم و فیبر از ترکیب‌های مهم و تاثیرگذار این خوراکی‌ها روی قلب است. بهترین روش استفاده از آنها به صورت تازه است. اما نوشیدن آبمیوه یا تهیه بعضی خوراکی‌های سالم از آنها نیز مفید است. 

                                                                      شاتوت

باشگاه خبرنگاران

(شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳) ۰۹:۳۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها