"دکتر محدثه کمالی" دستیار طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، در این باره اظهارکرد: روزه داران برای جلوگیری از سوء هاضمه در ماه رمضان این نکات را عایت کنند.
1- هنگام افطار از نوشیدن آب سرد و دیگر مایعات سرد خودداری کنید روزه را با آب جوش یا گرم به تنهایی یا همراه با عسل یا لیموترش باز کنید.
2- در افطار و سحر از مصرف غذاهای چرب مثل آش رشته با روغن زیاد، زولبیا و بامیه، کله پاچه، سیراب شیردان و.... پرهیز کنید و به جای آن از انواع حریرهها، مرباها و شیرینیهای طبیعی مثل خرما، عسل، کشمش، مویز و... استفاده کنید.
3- از غذاهای شور و پرادویه و سرخ کرده و غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، انواع فست فودها، قارچ، چای پر رنگ، قهوه، کاکائو، انواع نوشابهها، آبمیوههای صنعتی و انواع تنقلات مثل چیپس، پفک، پشمک و... بپرهیزید و به جای آن از آبمیوهها و شربتها وغذاهای طبیعی استفاده کنید.
4- از پرخوری و روی هم خوری بپرهیزید.
5 - به فاصله حداقل یک ساعت بعد از صرف غذا آب ننوشید و میوه تناول نکنید.
6- بهتر است با مقدار کمی پنیر گردو و سبزی افطار کرد و بعد از حدود 1-2 ساعت از غذاهای دیگر برای وعده شام بعد از افطار استفاده کرد.
7- بعد از افطار بین صرف غذا و خواب حدود 2 تا 3 ساعت فاصله بیندازید و برای صرف وعده سحر کمی زودتر از خواب برخیزید تا بلا فاصله بعداز صرف سحری نخوابید و فرصت دهید تا غذا از معده عبور کند سپس بخوابید.
این دستیار طب سنتی همچنین برای جلوگیری از افت قند خون در طول روزه داری گفت: میتوان در وعده افطار و سحر از قندهای گیاهی که حاوی فیبر هستند مثل خرما استفاده کرد و فرد را از اینکه دچار افت قند شود محافظت می کند.
کمالی ادامه داد: استفاده زیاد از شیرینیهای مختلف مثل زولبیا، بامیه و ....برای جلوگیری از افت قند خون در طی روزه داری اشتباه است چون قند این مواد به یکباره در خون آزاد میشود و به تبع آن انسولین در خون ترشح می شود که باعث افت قند خون و فرد احساس ضعف میکند.
وی اظهار کرد: برخی افراد ممکن است در هنگام افطار دچار سردرد شوند که می تواند به دلیل افت قند خون باشد این افراد میتوانند در افطار و سحر از خرما با آب گرم یا شیر ولرم استفاده کنند.
این دستیار طب سنتی توصیه کرد: صرف وعده سحری به ویژه در نوجوانان که در سن رشد هستند ضروری است.