شنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۷
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۴۶۸۰۳
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
هشداردامپزشکی استان به شهروندان و دامداران همزمان با هفته سلامت

«گزشی کوچک، تهدیدی بزرگ»

به گزارش شبکه خبری صنایع غذایی ایران رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام را از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو دانست.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این اداره کل با اشاره به شعار جهانی هفته سلامت تحت عنوان«گزشی کوچک، تهدیدی بزرگ» ضمن اعلام مطلب فوق افزود: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت  کنه های عامل بیماری، احتمال بروز بیماری در دام هایی نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو وجود دارد و در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت. به همین دلیل لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.

 دکتر  محسن عابدزاده اعلام داشت: تلاش هایی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دام ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سرد از جمله این اقدامات بوده و توصیه اکید می شود دام ها قبل از جابجایی سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و با توجه به اینکه در کشتارگاه ها بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها انجام می شود، ذبح دام فقط در کشتارگاه های مجاز که نظارت بهداشتی در آن توسط دامپزشکی انجام می شود صورت گیرد. وی گفت:  بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت، کنه سخت عمدتا از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد. دکتر عابدزاده، عمده ترین راه های انتقال بیماری به انسان را شامل؛ تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و از دامداران خواست در نگهداری دام ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند. وی خاطرنشان ساخت: عمده ترین راه های پیش گیری از بیماری شامل؛ ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛ کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سم پاشی دوره ای علیه انگل های خارجی دام می باشد. عابدزاده، یادآورشد، سم پاشی دام سبک وسنگین وهمچنین سم پاشی وضد عفونی جایگاه نگهداری دام به منظور مبارزه با انگل های خارجی برنامه همه ساله این اداره کل می باشد که در صورت تأمین نهاده ها و اعتبارات لازم به شکل فراگیر انجام خواهد شد.

(شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳) ۰۹:۵۷

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها