سه شنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۸
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۴۶۴۳۴
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس تغذیه و سلامتی
صبحانه مشهوری که بهتر است عصر ها بخورید

نکته‌هایی که بهتر است راجع به انواع پنیر بدانیم کدام‌اند؟

: پنیر‌ها هم در روش تهیه و هم در روش نگهداری با هم متفاوت‌اند، اما نکته‌های کلی وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست

- بهترین روش برای بریدن پنیرهایی که خرد می‌شوند- مانند پنیر لیقوان- استفاده از نخ دندان برای قطعه‌قطعه کردن آن است. در این صورت پنیر خرد نمی‌شود. استفاده از نخ معمولی هم ممکن است، اما ویژگی نخ دندان ضدعفونی بودن آن است.                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                 پنیر


- اگر آب پنیر ندارید، از دوغ یا ماست برای نگهداری پنیر لیقوان استفاده کنید. توجه داشته باشید هرچه آب پنیر شورتر باشد، پنیر سفت‌تر و هر چه نمک آن کمتر باشد، پنیر نرم‌تر می‌شود.

- پنیر فتا را به سرعت مصرف کنید و در ظرف دربسته نگه دارید. برای نگهداری در زمان طولانی‌تر، با کمی روغن‌زیتون روی آن را بپوشانید. نگهداری فتا در ظرف شیشه‌ای بهتر از ظرف پلاستیکی است و از بو گرفتن پنیر جلوگیری می‌کند. فتا قابل‌فریز کردن نیست مگر اینکه در پای، تارت یا کیش استفاده شده باشد، چون بافت خود را از دست می‌دهد.

- بهترین روش برای امتحان سلامت پنیر بلوچیز، توجه به بافت غیرکپکی آن است. اگر بخش‌هایی از بافت سفید پنیر به رنگ زرد، قهوه‌ای یا صورتی درآمده و بوی آمونیاک به جای بوی لبنیات می‌دهد و به آسانی له یا خرد می‌شود، از خوردن آن اجتناب کنید.

- پنیر‌های سفت، نیمه‌سفت و نرم را در یخچال و در ظروف بدون هوا نگه دارید یا لای کاغذ روغنی بپیچید. یکی از مشکلات نگهداری پنیر این است که پنیر بوی مواد داخل یخچال را به خود می‌گیرد.

- اگر روی پنیر لیقوان یا هر پنیری که در آب نمک نگه‌می‌دارید کپک زد، آن را دور نیندازید. انداختن 3-2 حبه قند در آب پنیر کپک‌ها را از پنیر جدا می‌کند و به طرف خود می‌کشد.

- اگر پنیر کپک زده است، با یک چاقوی تمیز قسمت کپک‌زده و بافت تغییر شکل داده را جدا و بقیه آن را مصرف کنید، مگر اینکه بو و طعم آن عوض شده باشد.

- پنیر‌های کهنه را ترجیحا با زیره سیاه یا گردو سرو کنید.

- مصرف زیاد پنیر، خصوصا پنیر‌های شور یا کهنه برای افراد دچار لکنت زبان، آسم، بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و یبوست مزمن توصیه نمی‌شود.

- اگر عرق بدنتان بوی تندی دارد، کمتر پنیر مصرف کنید. این توصیه شامل کسانی که مشکل سنگ کلیه و مثانه دارند یا دچار کمبود فسفر در بدن هستند نیز می‌شود.

- مصرف پنیر برای افرادی که از ضعف بینایی و شنوایی، کم‌خونی، بی‌خوابی و مرض قند رنج می‌برند، مفید است، اما به اندازه و ترجیحا کم‌نمک.

- برخلاف تصور، بهترین زمان مصرف پنیر صبح نیست، چون باعث بی‌حالی و سستی می‌شود. پنیر خوراک بعد از ظهر و شب است.




سلامت نیوز

(سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳) ۱۱:۱۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها