عبدالعزیز فقهی اظهار داشت: مواد غذایی حاوی پروبیوتیک (مواد غذایی تخمیری) مانند ماست اثرات سودمند زیادی دارند که از آن جمله میتوان به اثر ضد سرطانی این مواد غذایی اشاره کرد.
وی از جمله مواد غذایی حاوی پروبیوتیک را غذاهای تخمیری همچون ماست، نوشیدنیها و آبمیوهها، مکملهای پودری، قرص و کپسول عنوان کرد و با اشاره به اهمیت غذایی ماست بیان داشت: ماست پروبیوتیک رایجترین شکل مصرف محصولات پروبیوتیک است که هم اکنون در کشور ما نیز با عنوان ماست «بایو» توسط برخی از شرکتهای مواد غذایی تولید میشود.
فقهی تصریح کرد: اثر بخشی پروبیوتیکها تا زمانی است که مصرف پروبیوتیک تداوم داشته باشد و افرادی که آنتیبیوتیک مصرف میکنند در اولویت مصرف این ماده غذایی مهم هستند.
وی مصرف پروبیوتیکها را همراه غذا توصیه کرد و افزود: با وجود این اثرات مفید، پروبیوتیکها اثرات گوارشی خفیفی مثل نفخ و گاز را ایجاد میکنند اما معمولا این عوارض زودگذر است.
این مقام مسئول در حوزه بهداشت و درمان، همچنین با اشاره به اثرات مفید این ماده غذایی بیان داشت: اثرات مطلوبی که این دسته مواد غذایی بر سیستم گوارشی دارند شامل کنترل عفونتهای رودهای، درمان عفونتهای ناشی از فعالیت هلیکوباکترها خصوصا هلیکوباکتر پلیوری، درمان بیماریهای التهابی روده، بهبود عدم تحمل لاکتوز، پیشگیری و درمان بیماریهای اسهالی است.
فقهی گفت: در کودکان سالم این ماده غذایی باعث بهبود فلور میکروبی رودهها و افزایش مقاومت رودهها در مقابل تهاجم میشود.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز بیان داشت: این ماده غذایی همچنین در جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی نظیر درماتیت آتوپیک و آسم تاثیر دارد.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به سایر فواید این ماده غذایی افزود: پایین آوردن کلسترول خون، پیشگیری از زایمان زودرس، تقویت کارکرد سیستم ایمنی به خصوص در دوره نقاهت بیماریها و اثر ضد سرطانی از اثرات این ماده غذایی است.
وی گفت: مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک در سالمندانی که دچار فشار خون هستند باعث میشود که کنترل فشار خون با دارو بهتر انجام شود.
فارس