به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گردشگری باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز "،سوسن حیاتی مدیر کارگاه شیرینی سنتی کاسپین درباره هدف این نمایشگاه گفت: هدف ما از برپایی این نمایشگاه معرفی شیرینی های سنتی قزوین واحیای شیرینی های در حال فراموشی به مردم است تا علاوه بر احیای آن سطح جامعه را با سوغات قزوین آشنا نماییم.
وی با اشاره به تاریخچه پخت شیرینی در قزوین اظهار داشت: قزوین دارای سابقه طولانی در پخت شیرینی های سنتی و متنوع است، ولی متاسفانه بسیاری از شیرینهایی که سالها توسط بانوان هنرمند در خانه های این شهر تهیه می شد، اکنون به دست فراموشی سپرده شده و بسیاری از مردم در حال حاضر طرز تهیه و پخت آن را نمی دانند. شیرینی هایی مثل بهشتی ، حاج کریمی و لب پیچ از شیرینی های فراموش شده قزوین است که باید احیا شود که این نمایشگاه زمینه آشنایی علاقه مندان را با طرز تهیه آنها فراهم نموده و امیدواریم با گسترش هنر شیرینی پزی سنتی بتوانیم در احیا و زنده سازی و ترویج آن بین مردم گام موثری برداریم.
حیاتی ضمن تشکر از همکاری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در برپایی این نمایشگاه، گفت: با پیشینه فعالیت بنده در تهیه و تولید شیرینی های سنتی و معرفی این هنر در بین علاقمندان بر این باورم که با حمایت مسوولان از هنر شیرینیپزی و ترویج و آموزش آن به علاقه مندان جوان، میتوان علاوه بر ترویج و آموزش به عنوان سوغات این استان، به گردشگران معرفی نمود تا در پایان سفر با دستی پر از سوغات متنوع و خوشطعم به شهر خود بازگشته و معرف استان غنی قزوین باشند.
شایان دکر است: این نمایشگاه از چهارم و تا هفتم دی ماه در خانه فرهنگ امیر کبیر قزوین برپا و با بیش از سی نوع شیرینی سنتی قزوین از جمله باقلوا ، باقلوای گل، قرابیه بادام، قرابیه پسته، حاج کریمی، نخودی، پادرازی، قندی ، گل گردو ، گردویی پفکی ، کلوچه، نان نازک، نان برنجی، نان برنجی انگشتانهای زعفرانی و ساده ، چرخی، لب پیچ، توت، بهشتی، نارگیلی ، لوز پرتقال، لوز موز و ... در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.