اخبار ویژه مجله خبری تغذیه و سلامت فودنا
شرایط رفتن به رستوران پس از بازگشایی‌ها/ نشستن روبروی هم ممنوع
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، حضور شهروندان در رستوران‌ها را منوط به رعایت شروط بهداشتی دانست.
تاثیر افزودن ادویه ها به وعده غذایی در کاهش التهاب
محققان دریافتند افزودن ۶ گرم ادویه به وعده غذایی مملو از چربی و کربوهیدرات ها منجر به کاهش نشانه های التهاب ناشی از مصرف آنها می شود.
نقش مصرف غذاهای چرب و شیرین در ایجاد احساس افسردگی
به گفته محققان، غذاهای چرب و مملو از مواد قندی بر هورمون های تاثیرگذار بر خلق و خو اثر دارند.
ارتباط رژیم غذایی سرشار از لبنیات و کاهش ریسک دیابت و فشارخون
محققان دریافتند مصرف حداقل دو وعده لبنیات در روز با کاهش ریسک ابتلا به دیابت و فشارخون بالا مرتبط است.
نقش امنیت غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها
نایب رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه به دلیل بروز بیماری نوپدید کووید 19 بحث ناامنی غذایی جزو مباحثی است که باید مورد توجه دولت‌ها و سیاستگذاران قرار گیرد، به بررسی عوامل موثر بر بروز ناامنی ...
مناسب ترین وعده غذایی برای لاغری
اگر به تناسب اندامتان اهمیت می‌دهید و می‌خواهید لاغر و سالم بمانید بدانید، خوردن صبحانه‌ سالم شما را به هدفتان نزدیکتر می‌کند.
ابلاغ پروتکل مدیریت بیماری کرونا به صنایع غذایی کشور
مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: پروتکل الزامات پیشگیری و مدیریت بیماری کرونا به تمامی واحدهای صنعتی خوراکی و آشامیدنی ابلاغ شده است.
حتی یک وعده غذایی پرچرب موجب کُندذهنی می شود
تحقیق جدید نشان می دهد سفارش چیزبرگر و سیب زمینی سرخ کرده می تواند به معنای واقعی موجب کُندذهنی شود.
یک صبحانه مقوی چه ویژگی‌هایی دارد؟
صبحانه یکی از وعده‌های اصلی و حائز اهمیت است و تاثیر بسیار زیادی بر تأمین انرژی روزانه، سلامتی روان، جسم و به ویژه بهبود عملکرد مغز دارد.
شرایط روزه داری مادران باردار/ رژیم غذایی دوران حاملگی
متخصص تغذیه و رژیم ‌درمانی، درباره روزه‌داری خانم‌های باردار، توضیحاتی ارائه داد.
ویتامین B۳ موجب احیاء متابولیسم انرژی در بیماری های عضلانی می شود
طبق گزارش محققان، ویتامین B۳ موسوم به نیاسین دارای تاثیر درمانی در بیماری پیشرونده عضلانی است.
مصرف زیاد نوشابه های گازدار به کلیه ها آسیب می رساند
نتایج دو مطالعه جدید نشان می دهد نوشیدن مقادیر زیاد نوشابه های گازدار قندی ریسک ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را افزایش می دهد.
نوشابه های قندی برای قلب زنان مضر است
طبق نتایج یک مطالعه جدید، زنانی که مقادیر زیادی نوشابه گازدار، آبمیوه های شیرین و سایر نوشابه های قندی را مصرف می کنند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند.
توصیه به نوشیدن شیر نیمه گرم برای افراد افسرده در بحران کرونا
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: افرادی که در بحران کرونا دچار افسردگی و اضطراب شده‌اند، بهتر است عصرها شیر نیمه گرم بنوشند و البته با توجه به شدت بیماری می‌توانند مکمل استفاده کن...
تغذیه سالم دوره کودکی و کاهش ریسک چاقی و بیماری قلبی در بزرگسالی
مطالعه جدید نشان می دهد رفتارهای سالم تر تغذیه ای کودکان می تواند ریسک اضافه وزن، چاقی و بیماری قلبی عروقی را در بزرگسالی کاهش دهد.
فواید حفاظتی مصرف توت و سیب و چای در برابر آلزایمر
مطالعه نشان می دهد مصرف کم مواد خوراکی سرشار از فلاوونوئیدها با افزایش ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر در طول ۲۰ سال بعد مرتبط است.
تغذیه صحیح جهت جلوگیری از چاقی و افسردگی در خانه‌نشینی کرونا
مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران ضمن هشدار نسبت به بروز چاقی و افسردگی در قرنطینه کرونا، به ارائه راهکارهایی برای رفع این مشکلات پرداخت.
ترکیب سیب زمینی و سوسیس برای مغز مضر است
مطالعه جدید نشان می دهد اگر رژیم غذایی مملو از گوشت های فراوری شده، نشاسته و میان وعده های شیرین باشد، احتمال ابتلا به زوال عقل بسیار بالا خواهد بود.
سبک زندگی رمضانی خوردن و آشامیدن در طب ایرانی
یک متخصص طب سنتی با بیان قوانین خوردن و آشامیدن درماه مبارک رمضان گفت: خوردن سحری واجب است و در سحری باید از غذاهای خیلی شیرین و چرب، خیلی شور و همچنین خوردن چای پرهیز کنیم.
روزه داری تاثیری در تضعیف سیستم ایمنی ندارد
یک متخصص تغذیه با اشاره به تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی افراد، گفت: اولین گام برای رعایت نکات تغذیه ای در ماه رمضان، مصرف صحیح وعده های غذایی است.
صفحه ۱ از ۵ ۲ ۳ ۴ ۵
شیر را باید بشناسیم
روز جهانی شیر در حقیقت بهانه ای است برای وجود محصولات لبنی در سبد غذایی مردم و همچنین قدردانی از تمام تلاشگران زنجیره لبنیات کشور به ویژه کشاورزان و صنایع تبدیلی که شیر را از مزارع به سفره‌های ما می‌آ...
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۳
عدم تاثیر لبنیات در پیشگیری از شکستگی استخوان ها در میانسالی
در حالی که لبنیات منبع اصلی کلسیم برای سلامت استخوان ها است، اما در تحقیق جدید هیچ رابطه ای بین مصرف لبنیات و تراکم استخوانی یا ریسک شکستگی در میانسالی مشاهده نشد.
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷
بررسی امکان استفاده از جوش شیرین توسط خانم های باردار
دوره بارداری دروه بسیار حساسی هست. از آنجایی که بسیاری از اجزای خوراک چندین خاصیت دارویی دارند و ثابت شده که مصرف این مواد مغذی می تواند جهت درمان خانگی موثر باشد، خانم های باردار باید با دقت بیشتری م...
سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵
فوائد جالب یکی از پرمصرف‌ترین ادویه‌ها در آشپزی
فلفل که سال‌ها پیش برای اروپائیان ادویه‌ای کمیاب و باارزش بود، فوائد زیادی دارد و سیستم هاضمه را تقویت می‌کند.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۸:۴۹
تولید نوشیدنی‌های لبنی موثر برای مقابله با کرونا
شرکتی دانش‌بنیان برای نخستین بار در ایران میکروارگانیسم‌های کاربردی صنایع غذایی را از جمله برای نوشیدنی‌ها لبنی تولید کرده که می‌تواند در مقابله با کرونا موثر باشد.
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۹:۵۸
۱۳ نکته کلیدی برای دور ساختن ویروس کرونا از نانوایی ها
رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از شیوع کرونا در مشاغلی همچون نانوایی ها که در ارتباط مستقیم با تغذیه مردم قرار دارند، بسیار مهم است.
پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۸:۴۶
ویروس کرونا؛ رعایت فاصله گذاری در نانوایی ها را جدی بگیرید
رعایت فاصله گذاری اجتماعی در نانوایی ها با وجود ویروس کرونا توصیه می شود.
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۸:۴۸
کنجد و عوامل مؤثر بر تقویت سیستم ایمنی
هر ساله با شروع فصل سرما بسیاری از ما درگیر بیماری‌هایی چون سرماخوردگی‌ فصلی، آنفلوانزا‌ و … می‌شویم. زندگی شهری و ازدحام جمعیت در محیط‌های بسته چون وسایل حمل‌ونقل عمومی، اماکن اداری و تحصیلی و نیز دش...
جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
مردم از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند
رییس اداره آموزش‌ معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از مردم می‌خواهیم به منظور جلوگیری از بروز مسمومیت، از مصرف قارچ‌های وحشی که در عرصه های طبیعی و جنگلی می رویند، اجتناب کنند.
یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۹
راهکاری برای لاغری
چاقی، یکی از مهم‌ترین معضلات امروز بشر است که وضعیتی جهان‌شمول پیدا کرده و بسیاری را در تکاپوی یافتن راه حل‌هایی برای رفع آن انداخته است. محققان کشور در همین رابطه، تحقیقی را انجام داده‌اند که در آن ب...
چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
ارتباط مصرف شیر و ریسک ابتلا به سرطان سینه
محققان دریافتند حتی مصرف نسبتا متعادل شیر می تواند ریسک سرطان سینه را در زنان تا ۸۰ درصد افزایش دهد.
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۰
افزایش سیستم ایمنی بدن با مصرف لبنیات
رییس انجمن صنفی گاوداران ایران با تاکید براینکه شیرخام تولیدی کشور کیفی است، گفت: مصرف شیر سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها از جمله کووید - ۱۹ را افزایش می دهد.
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰
اگر آجیل شب عید خریداری کرده‌اید، بخوانید
اگر جزو افرادی هستید که آجیل شب عید خریداری کرده و نگران شیوع ویروس کرونا از طریق آجیل هستید بنا بر گفته رئیس اتحادیه اجیل و خشکبار می توانید برای رفع این نگرانی آنها را در خانه حرارت دهید.
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
نوشابه های شیرین قندی برای قلب مضر هستند
مطالعه جدید نشان می دهد نوشابه های قندی با ایجاد اختلال در میزان کلسترول و تری گلیسیریدها موجب افزایش ریسک بیماری قلبی و سکته می شوند.
شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲
گلایه مردم شاهرود از عدم رعایت بهداشت در محصولات لبنی
مردم شاهرود از رعایت نشدن بهداشت توسط برخی اصناف گلایه دارند.
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۸
خوردن صبحانه مفصل و شام سبک به کاهش وزن کمک می کند
مطالعه جدید نشان می دهد خوردن صبحانه مفصل از چاقی و قندخون بالا پیشگیری می کند.
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰:۵۱
توصیه‌های تغذیه‌ای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و کرونا
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، گفت: سوءتغذیه و نداشتن تغذیه صحیح می‌تواند عامل ابتلا یا پیشگیری از کرونا ویروس باشد.
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰:۴۸
نقش ویتامین D در مقابله با کرونا
رئیس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گفت: کمبود ویتامین D می تواند توان ایمنی بدن را پایین بیاورد. بنابراین اگر کمبود ویتامین D داشته باشیم مقابله با ویروس کرونا سخت ترمی شود.
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰:۴۵
احتمال ابتلای گوشت به کرونا چقدر است؟
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص نگرانی مردم از انتقال کرونا از راه انواع گوشت، گفت: در این مورد نگرانی وجود ندارد.
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳
راهکارهای تغذیه ای مقابله با کرونا/جبران کمبود ویتامین ها
رئیس انجمن تغذیه ایران، با اشاره به حساسیت هایی که مردم نسبت به تغییر ذائقه غذایی خود صورت داده اند، توضیحاتی ارائه داد.
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
صفحه ۱ از ۳ ۲ ۳
درآمد ۸۵ تا ۹۰ درصد صنف آبمیوه و بستنی صفر شد/ تولیدکنندگان روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند
اتحادیه صنف بستنی آبمیوه و کافی شاپ تهران گفت: در حال حاضر 85 تا 90 درصد صنف ما تنها به خاطر روشن بودن چراغ، مغازه را باز نگه داشته‌اند وگرنه درآمد آنها صفر شده است.
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۱
بیش از نیمی از دل و جگری‌ها تعطیل کردند
رییس اتحادیه فروشندگان دل و جگر گفت: عدم وجود بازار و استقبال مردم باعث شده که قیمت دل و جگر نیز به شدت کاهش پیدا کند به طوری که جگر گوسفندی اکنون به دستی 60 هزار تومان رسیده و جگر گوساله 40 هزار توما...
چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۷
کسب وکارهای خرد زیر فشار کرونا!
طی چند روز گذشته شیوع بیماری کرونا کشور را به شدت درگیر خود کرده است و با وجود اینکه بسیاری از مشاغل را به حالت نیمه تعطیل در آورده، اما به‌نظر می‌رسد کسب و کارهای خرد بیش از دیگر مشاغل زیر فشار این ت...
سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۴
تدابیر دولتی‌ها برای حمایت از رستوران داران چیست؟ / صاحبان مغازه مستاجرانشان را دریابند
با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از واحد‌های اغذیه ای، باید دید که دولت در فاز حمایت از صنوف چه اقدامی را در دست اجرا خواهد داشت؟
سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۷
مردم حاضرند گرسنه بخوابند اما غذا از بیرون نگیرند
رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش گفت: این اتفاقات باعث شده که در همین چند روز فروش اعضای صنف ما به کمتر از یک چهارم برسد به طوریکه اگر وضعیت به همین منوال ادامه داشته باشد ما حقوق اسفند ماه پرسنل را نمی...
پنج شنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۹
کاهش ۳۰ درصدی فروش رستوران‌ها در پی شیوع کرونا
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس از کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصدی فروش رستوران‌ها در روزهای اخیر و در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد که نکات بهداشتی از طریق سایت اتحادیه و ارسال پیام به رستورا...
پنج شنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶
ویروس کرونا مراجعه به رستوران‌ها را کاهش داد
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس گفت: هم اکنون تعداد مشتریان در رستوران‌ها کم شده است که علت این امر را می‌توان شیوع ویروس کرونا دانست.
دوشنبه ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۹
سایه سنگین کرونا بر سر فعالیت قهوه‌خانه‌ها
رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی گفت: در صورت قوت گرفتن احتمال شیوع ویروس کرونا در قهوه خانه‌ها، امکان تعطیلی این مکان‌ها وجود دارد.
دوشنبه ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۴
هشدار اتحادیه رستوران دار‌ها برای مقابله با ویروس کرونا / غذاخوری‌ها چطور در دام کرونا نیفتند؟
میرابراهیمی گفت: تمام رستوران‌های شهر ملزم هستند از مواد ضدعفونی کننده برای سطوح و تجهیزات و ظروف آشپزخانه با آب صد درجه با شوینده‌های استاندارد استفاده کنند.
یکشنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۸
۱ صفحه ۲ از ۲
راهکاری برای لاغری
چاقی، یکی از مهم‌ترین معضلات امروز بشر است که وضعیتی جهان‌شمول پیدا کرده و بسیاری را در تکاپوی یافتن راه حل‌هایی برای رفع آن انداخته است. محققان کشور در همین رابطه، تحقیقی را انجام داده‌اند که در آن بر تأثیر مناسب قهوه سبز در کنار تمرینات ورزشی ترکیبی تاکید شده است.
چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
خوردن صبحانه مفصل و شام سبک به کاهش وزن کمک می کند
مطالعه جدید نشان می دهد خوردن صبحانه مفصل از چاقی و قندخون بالا پیشگیری می کند.
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰:۵۱