تغذیه و سلامتی

اکثر بیماران قلبی بیش از حد نمک مصرف می کنند
یک مطالعه جدید نشان می دهد که کاهش مصرف سدیم (نمک) برای درمان بیماری قلبی بسیار مهم است، اما اکثر بیماران قلبی قادر به محدود کردن مصرف نمک خود نیستند.
سه شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
عوارض باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
سرپرست اداره کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی را تهدیدی برای سلامت و خسارت به تجارت بین المللی دانست.
یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
خواص کیوی از تقویت سیستم ایمنی تا کمک به کاهش وزن
کیوی سرشار از ویتامین‌های E و C است که هر دو می‌توانند در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با استرس و پیری زودرس مفید باشند.
شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۸:۱۱
تدوین الگوی غذای سالم/جلوگیری از بیماری های گوارشی
رئیس سازمان غذا و دارو، از توسعه تولید غذاهای سودمند و فراسودمند در کنار تقویت فرایندهای کنترلی برای بالا بردن کیفیت غذا خبر داد.
شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۸:۰۷
شیوع مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار
کارشناس دفتر پایش و نظارت بر مصرف فراورده های سلامت سازمان غذا و دارو، از افزایش مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در فصل بهار خبر داد.
چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳
خطر سرطان‌زایی در نمک های رنگی و دریا/ نمک یُددار مصرف کنید
کارشناس سازمان غذا و دارو، با اشاره به وجود فلزات سنگین در نمک های تصفیه نشده و متفرقه گفت: نمک دریا و نمک‌های رنگی دارای انواع ناخالصی‌ها بوده که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
سه شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ - ۸:۱۲
رژیم غذایی بر اساس گروه خونی قابل استناد نیست
یک متخصص تغذیه، با بیان اینکه بر اساس گروه‌های خونی، مصرف یا عدم مصرف هیچ ماده غذایی توصیه نمی شود، گفت: حذف گروه خاصی از مواد غذایی در دراز مدت، با مشکلات فراوانی همراه خواهد شد.
سه شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ - ۸:۱۰
استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند آسیب مغزی را تسریع می کند
بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.
پنج شنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۳
پیشنهاد طب سنتی؛ هر روز یک مدل آجیل بخورید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ارتباط با زمان و مقدار مصرف آجیل، نکاتی را متذکر شد.
پنج شنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸
محققان: سرکه سیب در سه ماه بین ۶ تا ۸ کیلوگرم از وزن شما را کم می‌کند
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
پنج شنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۷
نوشابه گازدار خطر دیابت نوع۲ را در پسران افزایش می دهد
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد پسرانی که مقدار زیادی نوشابه شیرین گازدار و آبمیوه می نوشند در آینده بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
سه شنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
در ایام نوروز/ نگران کمبود شیرخشک نباشید
سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، اولویت این اداره کل در ایام نوروز را، مدیریت مطلوب شیرخشک عنوان کرد.
سه شنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
میوه خشک جایگزین آجیل شور و شیرینی شود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، جایگزینی شیرینی و آجیل شور با میوه خشک را معقول دانست.
سه شنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
نکات تغذیه ای برای روزه دارانی که چربی خون دارند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نکات تغذیه ای در مورد روزه داری مبتلایان به چربی خون را تشریح کرد.
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
خوردن زولبیا و بامیه منجر به افزایش وزن می شود
استاد تغذیه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نسبت به افزایش وزن روزه داران به دنبال مصرف زولبیا و بامیه در ساعات افطار تا سحر هشدار داد.
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۹
خوردن ماست خطر دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد
برخی شواهد معتبر وجود دارد که از رابطه بین مصرف ماست و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ حمایت می کند، اما این شواهد محدود است.
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷
امکان جست و جوی انواع شیرخشک نوزادان در سامانه تیتک
رئیس اداره شیرخشک سازمان غذا و دارو، از اضافه شدن امکان جست‌وجوی شیرخشک معمولی به سایر شیرخشک های مصرفی نوزادان در سامانه تیتک خبر داد.
یکشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۵۷
تغذیه سالم با داشتن مغز سالم مرتبط است
دانشمندان مدت‌ها است متوجه شده‌اند افرادی که غذای سالم می‌خورند، با افزایش سن، مغز سالم‌تری دارند، از جمله احتمال ابتلا به زوال عقل در آنها کاهش می یابد.
یکشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۸:۲۶
چند توصیه‌ تغذیه‌ای برای ایام روزه‌داری
پیروی از یک الگوی غذایی متنوع و متعادل در ماه رمضان به منظور حفظ سلامت بدن با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند و نمک زیاد از جمله توصیه‌های اکید متخصصان برای ایام روزه‌داری است.
شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۵
از افطار تا سحر چه بخوریم
در هنگام روزه‌داری باید از تمام گروه‌‌‌های مواد غذایی به صورت متعادل و به میزان موردنیاز روزانه مصرف کنیم تا دچار کمبود پروتئین و ریزمغذی‌‌‌های دریافتی نظیر املاح و ویتامین نشویم.
شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۸:۳۷
نان سالم چگونه تولید می شود/ اهمیت تخمیر نان
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه، با اشاره به اینکه تولید نان سالم نیازمند ارتقای فناوری و پژوهش است، خواستار مشارکت بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف ارتقای سطح سلامت نان شد.
جمعه ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۱۲
توزیع شیرخشک در تعطیلات نوروزی متوقف نخواهد شد
مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، بر استمرار تولید و توزیع شیرخشک در تعطیلات نوروزی تاکید کرد.
جمعه ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۱۰
توصیه های غذایی به روزه داران/ از افطار تا سحر چی بخوریم
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نکاتی را درباره افطار و شام روزه داران متذکر شد.
پنج شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱
نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید/ مراقب رنگ و بوی آجیل باشید
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو، نکات کلیدی در مورد سلامت آجیل شب عید عنوان کرد؛
پنج شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸
آیا روغن زیتون شما را چاق می‌کند؟
روغن زیتون که اغلب به‌‌‌عنوان طلای مایع شناخته می‌شود، یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه‌‌‌ای است که برای هفت سال متوالی به‌‌‌عنوان بهترین رژیم غذایی انتخاب شده است.
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۸:۵۹
ممنوعیت واردات مواد غذایی دارای تولید داخل
رئیس اداره امور فراورده های غذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: فرآورده های غذایی دارای تولیدات داخل، مجوز واردات نمی گیرند.
سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۵۵
ماه مبارک رمضان زیاد برنج و ماکارونی مصرف نکنید
عضو هیئت علمی تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد با اشاره به اهمیت روزه‌داری، گفت: ماه رمضان فرصتی برای بهبود سلامتی و حذف عادت های غذایی غلط است.
سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۱۹
ایرانی‌ها بزرگ ترین مصرف کننده نان در جهان هستند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به مصرف بالای نان در کشور اشاره کرد و گفت: ایران بزرگ ترین مصرف‌ کننده نان در جهان است، در ایران مردم بین ۳۷ تا ۴۰ درصد از نرم جهانی بیشتر نان مصرف می‌کند.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۵۴
مردم باید به مصرف نان سبوس‌دار و سالم ترغیب شوند
رییس سازمان غذا و دارو گفت: باید با سازوکارهایی، رغبت مردم برای استفاده از نان سبوس‌دار و سالم را بیشتر کنیم.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۵۲
تغذیه روزه داران از افطار تا سحر/ میوه را فراموش نکنید
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، توصیه های تغذیه ای برای روزه داران ارایه داد.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۵۰
ارتباط واکسن کووید و انتقال آنتی بادی به نوزاد با تغذیه شیرمادر
شواهد بیشتری اثرات سلامتی تغذیه با شیر مادر و دوز یادآور واکسن کووید را تقویت می کند، به نظر می رسد مادران شیرده و واکسینه شده آنتی بادی های ضد کووید را به نوزادان خود منتقل می کنند.
یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۸:۰۳
آرد کامل نشانگر بهترین کیفیت نان‌ است
کارشناس فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو کامل گفت: پروانه تولید آرد کامل، نشانگر بهترین کیفیت نان‌ است.
یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۵۸
نوشابه گازدار احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش می دهد
یک مطالعه جدید نشان می دهد که نوشیدن نوشابه های گازدار– قندی یا رژیمی– خطر ابتلا به ضربان نامنظم قلب موسوم به فیبریلاسیون دهلیزی را در افراد افزایش می دهد.
یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۵۴
باورهای غلط در طب سنتی باید اصلاح شود
یک متخصص تغذیه، هم‌سویی طب ایرانی و طب نوین را با استانداردسازی مستندات علمی طب ایرانی امکان‌پذیر دانست.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۰
ورود طب ایرانی به اثربخشی ادویه ها بر سلامت افراد
استاد دانشگاه و پژوهشگر طب ایرانی، از مطالعات مشترک طب سنتی و علم تغذیه نوین خبر داد.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۸
۳۰ درصد نان مصرفی در کشور دورریز می شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۳۰ درصد نان مصرفی در کشور، دورریز می شود.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۵۲
وضعیت چاقی در زنان و مردان ایرانی/ ارتباط چاقی با مرگ های زودرس
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تشریح وضعیت شیوع چاقی در ایران پرداخت.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۵۰
تداوم افزایش مرگ ناشی از مصرف مشروبات الکلی در آمریکا
داده های جدید دولت آمریکا نشان می دهد که مرگ و میر ناشی از الکل در سالهای اخیر به شدت روند صعودی داشته و در زنان به مراتب بیشتر از مردان بوده است.
سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۴۹
ضرورت کنترل محصولات حلال در کارخانه ها
رییس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، با تاکید بر دقت مسئولان فنی شرکت‌های محصولات سلامت محور در حوزه حلال، گفت: مسئولان فنی باید مراقب مواد اولیه ای باشند که وارد کارخانه می شود.
سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۴۶
طرفداران قهوه بخوانند
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به خواص و تاثیر قهوه بر سلامت به موارد ممنوعیت مصرف آن اشاره کرد.
دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۷:۳۸
صفحه ۱ از ۳ ۲ ۳