حسن صالحی در اولین همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا اظهار کرد: آبزیان دارای اسیدهای چرب غیراشباع از خانواده امگا سه و قابلیت هضم بیش از 95 درصد و جذب بیش از 92 درصدی هستند؛ بنابراین به عنوان غذای سلامتی به شمار می روند.
وی ادامه داد:آبزیان در کنار قابلیت ارزآوری بالا، از نظر ارزش غذایی هم دارای تمامی اسیدهای آمینه ضروری موردنیاز هستند و مصرف آن از ابتلا به بسیاری از بیماری های شایع قرن حاضر مانند بیماری های قلبی عروقی و روانی پیشگیری می کند.
صالحی گفت: با توجه به اهمیت و ارزش غذایی آبزیان، نقش و جایگاه سازمان شیلات ایران به عنوان نهاد سیاستگذار و برنامه ریز در حفاظت، بهره برداری و تولید آبزیان مهم و تاثیرگذار است؛ اگرچه ممکن است سهم شیلات در تولیدات بخش کشاورزی به لحاظ کمی بسیار چشمگیر نباشد، اما این تولیدات از نظر ارزش غذایی و اقتصادی از رتبه بالایی برخوردار هستند.
صالحی افزود: شیلات به عنوان یکی از زیرمجموعه های مهم بخش کشاورزی دارای جایگاه ارزشمندی از نظر تامین امنیت غذایی و تامین معیشت جوامع ساحل نشین است؛ از این رو دستیابی به این هدف از طریق بهره برداری از ذخایر آبزی آب های ساحلی و بین المللی و همچنین آبزی پروری در آب های داخلی صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا در برنامه های پنج ساله افزایش تولید مواد پروتئینی آبزیان در راستای اصلاح ساختار تغذیه مورد تاکید قرار گرفته است؛ بنابراین بخش شیلات به رغم کاهش منابع دریایی و تغییرات آب و هوایی و فقدان دسترسی به منابع آب و خاک در آبزی پروری، با بکارگیری اصول ماهیگیری و آبزی پروری تلاش کرده نقش بسزایی در تامین پروتئین سفید کشور داشته باشد.
رییس سازمان شیلات ایران گفت: این سازمان اقدامات خود را بر مبنای دو اصل توسعه آبزی پروری با تاکید بر پرورش ماهی در قفس و بهره برداری از منابع آب های اقیانوسی متمرکز کرده است. /ایرنا