دوشنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۱
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۷۲۵۹۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

اما و اگرهای صندوق حمایت از دام و طیور/فریاد مرغداران را کسی نمی شنود

سال گذشته در پی شیوع آنفولانزا حاد پرندگان،صندوق حمایت از دام و طیور آن طور که باید و شاید کارایی لازم را نداشته است.

صنعت دام و طیور یکی از پرمخاطره ترین فعالیت های اقتصادی محسوب می شود، چراکه همیشه در معرض بیماری های مختلف قرار داشته و به همین دلیل هر لحظه ممکن است خسارات قابل توجهی به مرغداران وارد کند.

با وجود آنکه بیمه در چنین مواقعی می تواند مرهم درد مرغداران باشد اما سال گذشته در پی شیوع آنفولانزای حاد پرندگان آن طورکه باید و شاید کارایی لازم را نداشته است.

 حال به نظر می‌رسد که با وجود اهمیت بالای امنیت غذایی و بی نیازی از واردات، دولت با تخصیص اعتبارات کافی باید مرغداران را در چنین مواقعی برای استمرار تولید حمایت نماید.

رضا ترکاشوند مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با اشاره به آخرین وضعیت غرامت مرغداران اظهار داشت: در پی شیوع آنفولانزا حاد پرندگان، خسارات سنگینی به مرغداران پرداخت شد.

وی با اشاره به اینکه پرداخت غرامت مرغداران توسط سازمان دامپزشکی و صندوق بیمه صورت می گیرد، افزود: تا کنون 50 درصد غرامت مرغداران  پرداخت شده است.

ترکاشوند ادامه داد: خسارات مربوط به تخم مرغ و نهاده هایی که در داخل سالن معدوم می شود از سوی دامپزشکی و تلفات و معدوم سازی از سوی صندوق  بیمه حمایت از طیور پرداخت می شود.

وی مبلغ پرداختی غرامت از سوی صندوق بیمه حمایت از طیور را 100 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: البته آمار دقیقی از میزان پرداختی آن در دسترس نیست اما مرغدارانی هستند که 100 درصد غرامت خود را دریافت نکرده‌اند.

این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: شیوع آنفولانزا حاد پرندگان به سبب هزینه هایی نظیر حقوق کارگران ، سربار و معدوم سازی مرغ ها خسارات هنگفتی به واحدها وارد شد به طوریکه برخی از مرغداران توان ورود مجدد به چرخه تولید را نداشتند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن با اشاره به آخرین وضعیت درخواست اتحادیه مبنی بر حمایت مرغداران بیان کرد: اتحادیه میهن پیشنهادی مبنی براخذ تقاضای تسهیلات 400 میلیارد تومانی ارزان قیمت از وزارت جهاد کشاورزی و ستاد بحران برای مرغداران خسارت دیده خواستار شد اما  تا کنون مصوبه ای در این زمینه صادر نشده است.

وی تصریح کرد: موافقت وزارت جهاد و ستاد بحران مبنی بر تقاضای اتحادیه میهن تأثیر بسزایی در اصلاح ساختار سیستم وفعال سازی واحدهای خسارت دیده خارج از گردونه تولید دارد که انتظار می رود هر چه سریع تر در دستور کار قرار گیرد.
لزوم حمایت صندوق بیمه طیور از مرغداران

ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزیگفت: با توجه به معدوم سازی 13 میلیون قطعه مرغ، اما تا کنون برخی مرغداران یک ریال غرامت دریافت نکردند.

وی افزود: پرداخت غرامت از سوی سازمان دامپزشکی زودتر پرداخت می شود، در حالیکه صندوق بیمۀ حمایت از طیور به سبب نبود بودجه با مشکلات متعددی روبرو است.

به گفته نبی پور تا قبل از عید 50 درصد مرغدارانی که تشکیل پرونده داده‌اند، غرامت خود را دریافت کردند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار تهران ادامه داد: در صورت پرداخت صد درصد غرامت از سوی سازمان دامپزشکی و صندوق بیمه طیور می توان گفت که حداقل 50 درصد خسارت از جیب مرغدار باید پرداخت شود .

وی با اشاره به اینکه مرغداران قابل توجهی از گردونه تولید خارج شدند، بیان کرد: یک واحد 100 هزارتایی مرغداری حداقل 900 میلیون تومان خسارت دیدند که با وجود هزینه های بالای کارگری و سربار امکان ادامه تولید برای آنها وجود نداشت.

نبی پور تصریح کرد: 70 درصد واحدهای مرغداری در استان تهران خالی هستند، از این رو پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و غرامت مرغداران امری ضروری است.
(دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶) ۱۱:۵۱

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها